Sang til Siv

Matilda Rose Ledger (3) får Oscar-statuetten etter sin døde far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For noen dager siden oppdaget jeg at Harald Stumpen hadde flyttet inn i nabolaget mitt. Vi var aldri nære venner, men jeg husker ham godt fra gymnaset. Han var en livlig kar, som sjelden leste lekser.

Når han ble hørt i leksene drev han lærerne til vanvidd med sine forklaringer og bortforklaringer, og fikk kjeft for det. Lærernes utfall mot Harald førte ofte til at vi i friminuttet konstaterte at «det gikk hardt utover stumpen i dag». Og lo litt av det.

Han ble tidlig politisk interessert. I 1973 reiste han til Mallorca med danske Spies Reiser, som hadde mottoet: Spies, reis og vær glad, og på denne turen meldte han seg inn i diktatoren Francos statsbærende parti. Stumpen var glad for at pakketuren fra Spies bare varte i to uker. «Hvis ikke kunne det båret galt av sted», sa han seinere.

Etter spørretimen i Stortinget forleden er det Fremskrittspartiet som gjelder. Jeg har inntrykk av at han har kontakter helt i toppen av partiet. Torsdag skal han i en 8. klasse og snakke om Frp. Derfor ba han meg stille spørsmål som jeg trodde elevene ville ha svar på.

Tja, sa jeg, de vil vel spørre om du kjenner Siv Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer