Sanger (25) lærte opp forkledd sjef

Som takk får han forfremmelse og hjelp til å bearbeide krigstraumene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg visste overhodet ikke at det var sjefen jeg drev og lærte opp, og fikk sjokk da han avslørte det, sier Sanger Hamarashid (25) til Dagbladet.

Kurderen fra Nord-Irak var blant de Rimi-ansatte som ble lurt trill rundt av TV 2s nye storsatsing «Undercover Boss Norge» - et program der toppledere med forkledning og falsk identitet tar jobber på golvet i organisasjonen de leder.

Dekknavn Etter mye overtalelse gikk Thor Linge (43) med på å stille opp i programmet. Linge er såkalt formatdirektør, med ansvaret for 500 Rimi- og Ica-butikker, og 4500 medarbeidere. Under dekknavnet Andreas Kvåle ble topplederen satt til ulike oppgaver.

- Han brukte litt tid på oppgavene, men jeg er godt fornøyd med ham; han gjorde som jeg sa. Jeg ville nok ha ansatt ham, humrer Sanger om «Andreas Kvåle»s innsats på rommet med tomflasker, som lukter stramt av gammelt surt øl.

- Nå vet jeg iallfall hvor mye jobb som trengs for å få det rent, parerer Linge - denne gangen kledd i «sivil».

Så mennesker dø Mot slutten av første program, som sendes i kveld, får ikke bare Sanger en real overraskelse fordi «Kvåle» viser seg å være toppsjef - han får også utvidet ansvarsområde, samt tilbud om hjelp til å bearbeide krigstraumene fra Nord-Irak.

- Ingen barn skal måtte vokse opp blant lyden av skyting og bomber, og se mennesker som dør. Hele livet har jeg gått og båret på disse minnene uten å få bearbeidet dem, forteller Sanger.

SJEFEN I KASSA: Å stå i kassa var blant de mange oppgavene formatdirektør Linge måtte utføre «undercover». Foto: TV 2
SJEFEN I KASSA: Å stå i kassa var blant de mange oppgavene formatdirektør Linge måtte utføre «undercover». Foto: TV 2 Vis mer

Nå får han hjelp av psykolog til å leve med de vanskelige bildene. Konsekvensen er at han kan fokusere mer på karrieren. Det er i tråd med «Undercover Boss Norge»s målsettinger - å løfte fram talenter i filialene som blir «lurt». Og Thor har stor tro på Sanger.

- Lederemne - Jeg merket med en gang at han har alle egenskapene vi søker etter - han er engasjert, pliktoppfyllende, grundig - og drev en gjennomtenkt og planmessig opplæring av meg, forteller en imponert formatdirektør.

- Men han hadde mye på hjertet, og trengte noen å snakke med. Derfor satte vi ham i kontakt med en som kunne gi ham profesjonell hjelp til å bearbeide minnene, sier Thor.

Og legger til:

- Han er framtidas leder.

I dag skal Thor, Sanger og rundt 200 medarbeidere benke seg for å få med seg Rimi-programmet. Formatdirektøren står fullt inne for sin deltakelse i serien.

LURTE ALLE: Ingen av de ansatte kjente igjen toppleder Linge, som med forkledning og dekknavn gled inn som ny medarbeider uten problemer. Her med Sanger under innspillingen av serien. Foto: TV 2
LURTE ALLE: Ingen av de ansatte kjente igjen toppleder Linge, som med forkledning og dekknavn gled inn som ny medarbeider uten problemer. Her med Sanger under innspillingen av serien. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg hadde mine tvil i utgangspunktet. Men jeg er glad jeg lot meg overtale til å være med - det har hatt stor nytteverdi å se hvordan organisasjonen fungerer fra et annet perspektiv.

Første episode av «Undercover Boss Norge» sendes på TV 2 i kveld klokka 20.00.