Sanger krever immunitet

Sanger Jack Russell i bandet Great White krever immunitet for å snakke i retten om dødsbrannen som startet mens han selv sto på scenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jack Russell er sanger i Great White, som sto på scenen da en dødsbrann brøt ut i det trange klubblokalet The Station for en drøy uke siden. Brannen brøt ut under pyrotechnic-showet under konserten.

Hittil er 97 mennesker døde etter brannen. De fleste ble brent eller trampet i hjel på stedet, men mange har dødd på sykehus den siste uka av skadene de pådro seg. Et hundretalls mennesker har svært alvorlige skader.

Russell har ikke snakket med storjuryen som skal etterforske brannen, men bandets advokater har hatt møter med etterforskerne.

Vokalisten ber nå om immunitet fra straffeforfølgelse før han forklarer seg for juryen.

Gir forskjellig informasjon

Paul Vanner, sceneansvarlig ved The Station, hevder at han ikke fikk noe forvarsel om at Great White skulle ha ildshow før bandet gikk på scenen.

Bandet hevder derimot at det fikk tillatelse til å bruke de spesielle effektene fra innehaverne av lokalet. Advokaten deres sier at påstandene fra The Station er falske.

Etterforskerne tror at klubben hadde brukt brannfarlig materiale for å isolere klubben etter naboklager i stedet for å bruke støyisolerende og mindre antennelig materiale.

SORG:</B> Great White mistet et medlem i brannen, Ty Longley. Jack Russell og Mark Kendall sørger. Samtidig risikerer de straffeforfølgelse.
DØDELIG:</B> Mange publikummere brukte tid på å forstå at det var alvor da ilden tok tak i taket. Deretter brøt panikken løs.