Sangerinne skutt i ansiktet

Drept på sykehus etter mordforsøk på motell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den meksikanske sangerinnen Zayda Pena (28) hadde tatt inn på et motell i byen Matamoros på grensen til Texas, da hun fredag ble utsatt for et attentatforsøk. Sangerinnen ble skutt, men overlevde og ble kjørt til et sykehus for operasjon. Mandag slo morderen til igjen. Liggende i sykehussengen ble hun skutt i ansiktet av en uidentifisert attentatmann.

Ansatte ved sykehuset var ikke i stand til å hindre drapet.

- Vi kan ikke konfrontere slike mennesker. Det er flere pasienter her og det var ingenting vi kunne gjøre, sier en anonym sykehusarbeider til nyhetsbyrået Reuters.

Attentatmannen flyktet fra sykehuset i en bil og kjøretøyet ble senere funnet under en bru nær grensen til USA. Politiet tror morderen har flyktet over grensen.

Zayda Pena var vokalist i gruppen kjent som "Zayda y los Culpables", som på norsk betyr "Zayda og de skyldige". I flere av gruppens tekster tar hun til motmæle mot narkotikatrafikk og vold.


Dette var fjerde gang i løpet av et år
at drapsmenn har skutt og drept artister som fokuserer på narkotikaproblemer.

Sangerinne skutt i ansiktet
MÅTTE BØTE MED LIVET: To personer døde under det første attentatet mot sangerinnen. Zayda Pena overlevde et skuddsår i nakken, men ble drept i sykehussengen.