Sangfugl i ny romanse

Navn: Jorunn Wold Alder: 49 Yrke: Oversetter og fhv. sangstjerne

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Ikke vet vi om hun skal synge i Mette-Marit og Haakons bryllup. Eller om hun i det hele tatt blir invitert. Men ifølge Se og Hør har det oppstått søt musikk mellom Sven O. Høiby og Jorunn Wold. Og skulle denne musikken vedvare, er hun i nærheten av å kunne kalles svigermor til landets vordende konge. Ukebladet mener i hvert fall å vite at Mette-Marits pappa og fr. Wold betraktes som kjærester av sin felles omgangskrets. Og at han var på besøk hos henne da han fikk hjerteproblemer for noen uker siden og måtte legges inn på Rikshospitalet.

  • Dessuten, forteller bladet, har Høiby og Wold kjent hverandre i en årrekke. De møttes aller første gang i 1965. Da var han en 28 år gammel journalist i Christianssands Tidende, og hun var en tretten år gammel barnestjerne som Høiby skulle intervjue. Og her ringer det også noen bjeller hos andre: Jorunn Wold var en av Sørlandets store sangfugler. Oppdaget av revykongen Jens Book-Jenssen, som hun fikk platekontrakt hos og turnerte med. Hennes første plate het «Lov ingenting», men lovet ellers riktig godt for sangkarrieren. Hun rakk også å synge sammen med Wenche Myhre og Arne Bendiksen.

  • Inntil hun «forsvant». Og ikke dukket opp igjen før i 1980. Da gjorde hun comeback. «Jorunn slår gjennom i Frankrike» het førstesideoppslaget i avisa Sørlandet. Jorunn Wold var gjenoppdaget av fyrige franskmenn, het det videre i reportasjen. Og i midtsideartikkelen sa Jorunn blant annet dette til Sørlandets reporter: - Jeg lar ikke suksessen gå til hodet på meg, men jeg sier ikke nei takk til en karriere som sangstjerne. Gjerne i verdensformat.

  • Jorunn Wold la sangen på hylla etter gymnaset, reiste til Frankrike for å studere språk, giftet seg med en franskmann og ble værende. Smått om senn tok hun sangen opp igjen, og ble oppdaget av underholdningssjefen i fransk tv. Dette ble det LP-plate, tv-opptak og turneer av, men Jorunn sa nei da hun ble forsøkt lansert som «den høye, lyse diskodronninga fra Norge».

  • Noen år seinere reiste hun hjem. Og har siden livnært seg som oversetter. Nå er hun mer eller mindre ufrivillig en tur innom rampelyset igjen. Men den endelige bekreftelsen på hennes forhold til Sven O. Høiby kan ikke Dagboka gi. Her må vi nok en gang tilbake til Se og Hør, hvor Høiby svarer, med det glimtet i øyet som nesten alle objekter har i Norges største ukeblad: - Det vil jeg ikke kommentere.