INNRØMMER:  De nye sanksjonene mot Iran kan bidra til å forsinke landets atomprogram, innrømmer sjefen for programmet, Ali Akbar Salehi. Foto: Vahid Salemi/AP Photo/Scanpix
INNRØMMER: De nye sanksjonene mot Iran kan bidra til å forsinke landets atomprogram, innrømmer sjefen for programmet, Ali Akbar Salehi. Foto: Vahid Salemi/AP Photo/ScanpixVis mer

- Sanksjoner kan forsinke atomprogram

De nye sanksjonene mot Iran kan bidra til å forsinke landets atomprogram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det innrømmer sjefen for programmet.

Ali Akbar Salehi mener det blir feil å si at sanksjonene ikke har noen virkning. Samtidig understreker at han at de ikke vil føre til at atomprogrammet stanser opp fullstendig.

- Hvis målet med sanksjonene er å hindre Irans kjernefysiske aktiviteter, så mener vi at de kan forsinke arbeidet. Men de vil ikke stanse dem, det er sikkert, sier Salehi.

FNs sikkerhetsråd innførte nye sanksjoner mot Iran 9. juni som følge av konflikten om atomprogrammet. Vestlige land frykter at iranerne skal utvikle atomvåpen, mens myndighetene i Iran insisterer på at programmet kun har fredelige formål.

I sin innrømmelse sikter Salehi først og fremst til programmet som omfatter anriking av uran. Samtidig lover han at landets første kjernefysiske kraftstasjon vil bli satt i drift etter planen i september.

Bushehr-anlegget ble vedtatt bygget for 15 år siden med betydelig støtte fra Russland. Det ble i mai sådd tvil om at kjernekraftstasjonen ville bli fullført, da det ble klart at Russland ville støtte FN-sanksjoner mot Iran på grunn av atomprogrammet.

- Vi hadde nådd et punkt i byggingen da det ikke var mulig å snu. Vi har nå utført tilstrekkelige tester til å si at Bushehr vil bli satt i drift mot slutten av sommeren, sier Salehi.

(NTB)