Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sanksjoner mot Iran vil ikke virke

De trenger oss mer enn vi trenger dem, sier president Ahmadinejad.

ADVARER: Sanksjoner mot Iran kommer ikke til å virke, sier president Mahmoud Ahmadinejad. Foto: REUTERS / Carlos Garcia Rawlins / SCANPIX
ADVARER: Sanksjoner mot Iran kommer ikke til å virke, sier president Mahmoud Ahmadinejad. Foto: REUTERS / Carlos Garcia Rawlins / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Sanksjoner vil ikke få Iran til å gi opp atomprogrammet sitt, understreker president Mahmoud Ahmadinejad og advarer mot militære reaksjoner mot landet.

- Sanksjoner vil ha ingen virkning. Angripere vil angre sine handlinger så snart de setter fingeren på avtrekkeren, advarte han i et TV-intervju tirsdag.

Den iranske presidenten avviser også advarsler fra Vesten om at Iran kommer til å bli isolert dersom landet ikke retter seg etter de internasjonale kravene.

- De trenger oss mer enn vi trenger dem. Det er psykologisk krigføring, og det er umulig å isolere Iran, mener han.

Både Russland og Kina stemte for da Det internasjonale atomenergibyrået IAEA fredag vedtok en resolusjon som krever at Iran stanser all anriking av uran. Resolusjonen vakte skarpe reaksjoner i Iran.

- Russland gjorde en feil. De har ingen nøyaktig analyse av dagens verdenssituasjon, sa Ahmadinejad tirsdag.

Iran reagerte på vedtaket med å kunngjøre at landet planlegger å bygge ti nye anrikningsanlegg for uran. IAEA sier byrået ikke er informert om planene, mens Ahmadinejad mener Iran ikke trenger å opplyse om planene så lenge iranerne ikke tar i bruk importert teknologi.

- Gjennom mediene har byrået hørt om Irans kunngjøring om å bygge flere anrikningsanlegg, sa en talsperson for IAEA tirsdag.

- IAEA ønsker en oppklaring fra Iran om hvilke planer de har.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media