Stig Millehaugen pågrepet:

Sånn fant politiet ham

Stig Millehaugen har vært på rømmen i ei uke. Nå er han tatt. Politiet forklarer hva som førte dem på riktig spor av den drapsdømte mannen.

PÅGREPET: Etter en uke på rømmen ble Stig Millehaugen onsdag formiddag 8. juni pågrepet i Østmarka i Oslo. Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk, ifølge politiet. Video: Maja Walberg Klev / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen (53) er pågrepet etter ei uke på rømmen. Det opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Millehaugen ble pågrepet i Østmarkveien sørøst i byen i 10.30-tida i dag.

Fått tips

Operasjonsleder Tor Gulbrandsen forteller at politiet de siste dagene har mottatt en rekke tips om hvor Millehaugen kan ha vært.

- Det har ledet oss til området rundt Østmarka, sier han til Dagbladet.

Politiet i Oslo hadde en patrulje i området som gjorde en observasjon av det som kunne likne Millehaugen, langs veien i nærheten av Østmarkveien 131. Politiet tok så kontakt og fikk bekreftet at det var Millehaugen.

- Det var et tips vi mottok i går som gjorde det interessant å bevege seg mot Østmarka, forteller Børge Enoksen i Politiet til NRK.

PÅGREPET: Langs veien opp mot Østmarksetra skal Stig Millehaugen ha blitt pågrepet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
PÅGREPET: Langs veien opp mot Østmarksetra skal Stig Millehaugen ha blitt pågrepet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Politiet har en rekke ganger gått ut og bedt publikum om tips den siste uka, i jakten på Millehaugen.

Stedet hvor dobbeltdrapsmannen ble tatt, ligger i et tynt befolket område ved markagrensa, nær restauranten Østmarksetra.

Tilfeldig

Det skal ha vært tilfeldig at han kom gående langs veien da politiet var på stedet, ifølge politiet til NRK.

- Selve pågripelsen gikk rolig for seg. Han samarbeidet og det var ingen dramatikk, sier operasjonsleder.

Han legger til at han var sliten og medtatt, og vil få en helsesjekk i arresten.

Til NRK sier Enoksen at Millehaugen bar preg av å ha vært ute en god stund.

Enoksen opplyser til TV 2 at rømlingen hadde med seg en liten foldekniv da han ble pågrepet.

PÅGREPET: Fra tirsdag kveld og gjennom hele natta har politiet søkt i området rundt det populære serverings- og utfartsstedet Østmarksetra i jakten på Stig Millehaugen. Video: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer

- Full aksjon

Gulbrandsen har ingen informasjon om Millehaugen har oppholdt seg i det samme området siden han ikke møtte opp i Trondheim fengsel etter endt perm forrige onsdag.

Fra tirsdag kveld og gjennom hele natta har politiet søkt i området rundt det populære serverings- og utfartsstedet Østmarksetra.

Det forteller daglig leder Jan Engblom til Dagbladet.

- Det var en full aksjon med masse dyktige politifolk, sier Engblom.

Politiet skal ikke ha opplyst om hva aksjonen dreide seg om.

- Jeg fikk følelsen av at det var en person de var veldig interesserte i å få fatt på. Da gikk tankene brått hen til denne saken. Det har jeg nå fått bekreftet.

Millehaugen er foreløpig ikke avhørt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer