Folkemøte på Mortensrud

- Sånn skal vi ikke ha det

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forstår at innbyggere på Mortensrud i Oslo føler på stor usikkerhet etter drapet på Hamse Hashi Adan (20).

FOLKEMØTE: Byrådsleder Raymond Johansen møtte befolkningen på Mortensrud i Oslo under et folkemøte torsdag. Han sier drapet på Hamse Hashi Adan (20) har skapt stor usikkerhet. Reporter: Marie Røssland. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet TV / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi tar dette alvorlig. Sånn skal vi ikke ha det i denne byen, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) under et folkemøte på Mortensrud i Oslo torsdag kveld.

Nøyaktig to uker etter skyteepisoden ved Lofsrud skole, som resulterte i drapet på Hamse Hashi Adan (20), arrangerte bydel Søndre Nordstrand, Utdanningsetaten og politiet et folkemøte på Mortensrud Torg.

Flere hundre engasjerte møtte opp for å forlange handling fra både politiet og politisk ledelse.

- Bakteppet er dypt tragisk. Drapet har skapt stor usikkerhet og utrygghet for mange som bor her. Det at jeg som øverste politiske leder i byen er her og snakker med folk, og hører både om forventninger og den fortvilelsen mange har, det gjør inntrykk, sier Johansen til Dagbladet.

- Jeg setter pris på ærligheten, sa Johansen fra scenen etter at en rekke tydelig berørte foreldre, aktivister, lokalpolitikere og ildsjeler hadde snakket om utfordringene i området.

Blant dem var Trine Eskeland. Hun er mor til ei i åttende klasse på Lofsrud skole. Skolen som ble åsted for et drap bare to uker tidligere.

- Det var ikke den beste starten på skoleåret. Elevene har følt på både redsel og ubehag etter at dette skjedde. Mitt anliggende her er å snakke for de som ned i 12-årsalderen føler seg utrygge i sitt eget nærmiljø, forteller Eskeland til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer