Folkemøte på Mortensrud

- Sånn skal vi ikke ha det

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forstår at innbyggere på Mortensrud i Oslo føler på stor usikkerhet etter drapet på Hamse Hashi Adan (20).

FOLKEMØTE: Byrådsleder Raymond Johansen møtte befolkningen på Mortensrud i Oslo under et folkemøte torsdag. Han sier drapet på Hamse Hashi Adan (20) har skapt stor usikkerhet. Reporter: Marie Røssland. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet TV / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi tar dette alvorlig. Sånn skal vi ikke ha det i denne byen, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) under et folkemøte på Mortensrud i Oslo torsdag kveld.

Nøyaktig to uker etter skyteepisoden ved Lofsrud skole, som resulterte i drapet på Hamse Hashi Adan (20), arrangerte bydel Søndre Nordstrand, Utdanningsetaten og politiet et folkemøte på Mortensrud Torg.

Flere hundre engasjerte møtte opp for å forlange handling fra både politiet og politisk ledelse.

- Bakteppet er dypt tragisk. Drapet har skapt stor usikkerhet og utrygghet for mange som bor her. Det at jeg som øverste politiske leder i byen er her og snakker med folk, og hører både om forventninger og den fortvilelsen mange har, det gjør inntrykk, sier Johansen til Dagbladet.

- Jeg setter pris på ærligheten, sa Johansen fra scenen etter at en rekke tydelig berørte foreldre, aktivister, lokalpolitikere og ildsjeler hadde snakket om utfordringene i området.

Blant dem var Trine Eskeland. Hun er mor til ei i åttende klasse på Lofsrud skole. Skolen som ble åsted for et drap bare to uker tidligere.

- Det var ikke den beste starten på skoleåret. Elevene har følt på både redsel og ubehag etter at dette skjedde. Mitt anliggende her er å snakke for de som ned i 12-årsalderen føler seg utrygge i sitt eget nærmiljø, forteller Eskeland til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.