- Sånn ved første øyekast kan det se ut som Sigrid har vært i campingvogna og blitt drept der

Tiltalte konfronteres med politiets funn i campingvogna.

FORKLARTE SEG OM CAMPINGVOGNA: Den siktede 38-åringen forklarte seg i dag om hvorfor han valgte å "piffe opp" campingvogna han bodde i på Bryn i Oslo. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORKLARTE SEG OM CAMPINGVOGNA: Den siktede 38-åringen forklarte seg i dag om hvorfor han valgte å "piffe opp" campingvogna han bodde i på Bryn i Oslo. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha hatt besøk av en venninne i slutten av juli ble den tiltalte 38-åringen i Sigrid-saken inspirert til å «piffe opp» campingvogna hvor han bodde på Bryn i Oslo, fortalte han i Oslo tingrett i dag.

I avhør har han fortalt at campingvogna, som står plassert inne på en låve, ikke skal ha vært vasket på flere år, og at han ønsket seg en ny og større seng.

Tiltalte hevder han startet arbeidet med å å fjerne tekstiler, rive/bygge om senga og vaske campingvogna med salmiakk og klorin rundt 1. august 2012, altså drøye tre dager før Sigrid Giksegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø.

Fjernet gulvteppe Statsadvokat Nina Margoth Prebe grillet den tiltalte på detaljer rundt interiøret i vogna, og lurte på hva som var grunnen til at han plutselig ønsket å pusse den opp. Prebe spør om det var noen spesiell grunn til at den tiltalte følte at han måtte bytte ut gulvteppet i campingvogna.

- Ja, det var etter at jeg hadde hatt besøk av ei venninne Da fikk jeg en annen følelse for vogna når jeg tenkte at jeg kunne ha besøk der.

- Så det har ingenting med Sigrids forsvinning å gjøre?

- Nei, ikke for min del, svarer tiltalte.

- Ingen forklaring Tiltalte forteller videre at han begynte med å pusse opp sengedelen i campingvogna, og mener dette er et naturlig sted å begynne. Han sier han rev opp sponplater i senga og forsøkte å legge inn jernstenger for å lage en seng med fjæring, uten at dette fungerte veldig bra. Han skal også ha fjernet selve veggen.

Politiet har funnet Sigrid Giskegjerde Schjetnes blod i sengedelen av campingvogna, og mener campingvogna er åstedet for drapet. Prebe spør tiltalte hva han tenker om at Sigrids blod er funnet i vogna.

SPOR: politiet har funnet blodspor etter Sigrid Giskegjerde Schjetne i denne campingvogna som den tiltalte 38-åringen disponerte. Foto: Politiet
SPOR: politiet har funnet blodspor etter Sigrid Giskegjerde Schjetne i denne campingvogna som den tiltalte 38-åringen disponerte. Foto: Politiet Vis mer

- Det vet jeg ingenting om. Jeg har ingen forklaring på det, sier tiltalte.

- Så da du fjerner senga og sengetøyet har det ingenting å gjøre med at det er blod av Sigrid Giskegjerde Schjetne kun inne i sengedelen?

- Nei.

Da tiltalte konfronteres med at det på utsiden av campingvogna er funnet er reklameavis med Sigrids blod på, og en pose med tiltaltes fingeravtrykk på.

- Det må være en pose jeg har tatt på. Jeg har ingen annen forklaring. Det er sikkert mange poser der som jeg har tatt på.

- Teorier Da tiltalte med konfrontert med funnene av blod i avhør skal han ha kommet med en rekke teorier om hva som skal ha skjedd. Han sier dette bare er «ting han ser». Aktor viser fram bilder fra de delene av campingvogna hvor politiet har funnet blodspor.

- Sånn ved første øyekast kan det se ut som Sigrid har vært i campingvogna og blitt drept der, sa 38-åringen i avhøret.

Han beskrev også en konkret mulig drapsmetode, men sier nå at dette bare er grusomme bilder han får i hodet som ikke er knyttet til egne handlinger.

Tiltalte ble også konfrontert med bilder av gjenstandene Sigrid var pakket inn i, og som aktor mener han har knyttet seg til. Det er blant annet snakk om et telt som var «sengeunderlag» i campingvogna, et laken og en dyne/dynetrekk som han kjente igjen. Aktor viste også bilde av en lommelykt tiltalte sier han har mistet, og som ble funnet på samme sted.

- Hvordan kan det ha seg at alle disse tingene er Sigrid pakket inn i og lommelykten er funnet der?, spør Prebe.

- Det er ganske merkelig. Men om jeg, mot formodning, hadde tatt livet av noen, ville jeg ikke ha pakket liket inn med en haug av bevis. Det håper jeg folk forstår, sier 38-åringen.