Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sånne filmer hjelper med å fastslå mer nøyaktig tidspunkt for når ting har skjedd

Politiet i Ålesund bekrefter at drapsmannen ble fanget på film i Aksla-fjellet.

FUNNSTEDET: Et vitne var på sykkeltur her på Aksla-fjellet da vitnet sammen med to andre tilfeldigvis passerte mannen som nå er siktet for drap. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FUNNSTEDET: Et vitne var på sykkeltur her på Aksla-fjellet da vitnet sammen med to andre tilfeldigvis passerte mannen som nå er siktet for drap. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen (23) som er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth (21) skal etter planen avhøres på nytt i dag, ifølge politiadvokat Yngve Skovly.

23-åringen har erkjent drap og seksuelt overgrep av Anja, men nekter for å ha noe med ranet av Pluto kiosk å gjøre.

Som Dagbladet skrev fredag har politiet mottatt en film som viser at siktede var i Aksla-fjellet den kvelden Anja forsvant. Et vitne som var ute på sykkeltur drapskvelden passerte tilfeldigvis 23-åringen et sted på Aksla-fjellet. Vitnet hadde et kamera festet på sykkelen sin.

- Fastslår nøyaktige tidspunkt Overfor Dagbladet oppgir vitnet å ha overlevert filmen til politiet, og vitnet oppgir også å ha vært inne til politiavhør.

Filmen kan være de viktige bevisene politiet har mot mannen, ifølge politiadvokat Yngve Skovly, som bekrefter at han selv har sett filmen. Han tror den kan bidra til å gi politiet mer klarhet i hendelsesforløpet.

- Når det gjelder sånne filmer, hjelper de med å fastslå mer nøyaktig tidspunkt for når ting har skjedd, for eksempel dødstidspunktet, sier  Skovly til Dagbladet.

- Selv om siktede har erkjent drapet ønsker vi å få tidspunktene helt nøyaktig, fortsetter han.

Skovly legger til at filmen foreløpig ikke har hjulpet politiet med å fastslå nøyaktige tidspunkter fior når gjerningsmannen oppholdt seg på et konkret sted på Aksla-fjellet.

- Hvor viktig er filmen som bevis mot mannen?

- De viktigste bevisene er DNA-treffet og mannens tilståelse. Alt annet er med på å fylle ut bildet, sier Skovly.

Fikk tips rett før DNA-treff Onsdag ettermiddag fikk politiet svar fra Folkehelseinstituttet som viste treff mellom 23-åringens DNA og DNA som var funnet på åstedet. Men politiet hadde mannen i søkelyset allerede før dette, opplyser Skolvy.

- Vi fikk et tips om ham rett før vi fikk svar fra Folkehelseinstituttet. Det var ikke noe større tips enn de vi har fått på andre navngitte personer, men uten DNA-treffet ville etterforskningen tatt lenger tid, sier Skovly.

Ifølge Skovly var tipset tilstrekkelig til å be om siktedes DNA, dersom han ikke allerede hadde vært registrert hos politiet.

ØNSKER NØYAKTIGE TIDSPUNKT:   Politiadvokat Yngve Skovly forteller at filmen et fitnet har fra Aksla-fjellet og den siktede 23-åringen drapskvelden er av betydning i etterforskninga av saken. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ØNSKER NØYAKTIGE TIDSPUNKT: Politiadvokat Yngve Skovly forteller at filmen et fitnet har fra Aksla-fjellet og den siktede 23-åringen drapskvelden er av betydning i etterforskninga av saken. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Han bor like i nærheten av åstedet, og siden vi fikk et konkret tips om ham ville det vært nok til at han hadde vært i den gruppa vi ville bedt om DNA fra, sier etterforskningslederen.

- Betryggende Da DNA-beviset allerede var i politiets register, og Folkhehelseinstituttet fant treff, kunne politiet raskt gå til pågripelse.

- Da var det bare å få ham lokalisert og sende folk dit. Å få tatt ham er veldig betryggende, sier Skovly.

- Siktede nekter for å ha noe med ransforsøket av Pluto kiosk å gjøre. Hva gjør politiet så sikre på at han står bak det også?

- Det er på bakgrunn av vitneobservasjoner og beskrivelser av personen, sier Skovly, og bekrefter at 23-åringen fortsatt nekter for ransforsøket.

Ikke funnet Anjas mobil Politiet leter fortsatt etter mobiltelefonen til Anja.

- Den er fremdeles ikke funnet, sier etterforskningsleder Yngve Skovly til Dagbladet.

- Har siktede sagt noe om hvor den kan være?

- Nei.

FUNNET DREPT: Anja Weløy Aarseth (21). Foto: Privat / Politiet
FUNNET DREPT: Anja Weløy Aarseth (21). Foto: Privat / Politiet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media