Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sanner forsvarer riving av Y-blokka i regjeringskvartalet

- Riktig og nødvendig.

VIL RIVE: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) forsvarer rivingen av Y-blokken i regjeringskvartalet.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
VIL RIVE: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) forsvarer rivingen av Y-blokken i regjeringskvartalet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) forsvarer rivingen av Y-blokken i regjeringskvartalet. - Vi kan ikke ha en bygning som ligger rett over en tunnel, sier han.

Jan Tore Sanner mener beslutningen om å rive Y-blokken var en helt riktig og nødvendig avgjørelse.

- Skal vi tenke sikkerhet, og det må vi, kan vi ikke ha en bygning som ligger rett over en tunnel, sier Sanner til Aftenposten.

Han forteller at planleggingen av det nye regjeringskvartalet er godt i gang.

- Vi har også startet rivearbeidet. Vi vil at det nye regjeringskvartalet skal være trivelig, åpent og trygt, med moderne arbeidsplasser.

- Det trygge og åpne lar seg kombinere, det sier våre eksperter. Når du bygger nytt, kan du bygge integrert sikkerhet, sier statsråden.

I mars skal seks arkitektteam levere inn forslag til hvordan det nye regjeringskvartalet kan utformes. Oppdragene skal evalueres innen 8. mai.

Et nytt regjeringskvartal skal etter planen stå ferdig mellom 2023 og 2025.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media