Sanner gratulerer Støre med vinglerekord

Hevder Støre famler i møte med stigende arbeidsledighet.

BESKYLDES FOR VINGLING: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner anklager Ap-leder Jonas Gahr Støre for vingling. Her med Venstre-leder Trine Skei Grande under NHOs årskonferanse i januar. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
BESKYLDES FOR VINGLING: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner anklager Ap-leder Jonas Gahr Støre for vingling. Her med Venstre-leder Trine Skei Grande under NHOs årskonferanse i januar. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

p-leder Jonas Gahr Støre satte ny norsk rekord i vingling denne uka, mener Høyre-nestleder Jan Tore Sanner. Han hevder Støre famler i møte med stigende arbeidsledighet.

- Støre mener én ting til frokost og noe annet til middag, sier Høyre-nestlederen og kommunalministeren til NTB.

Han mener Ap-lederen sto for en rekordnotering torsdag, dagen da sentralbanksjef Øystein Olsen holdt sin årstale.

- Torsdag morgen sier Støre til VG at han vil bruke mer penger. Torsdag kveld, etter sentralbanksjefens tale, sier han at regjeringen bruker for mye oljepenger. Dette er ny rekord i å skifte mening, selv for Støre, sier Høyre-nestlederen.

Strategi Aftenposten kunne tidligere denne måneden fortelle at det å stemple Støre som ubesluttsom og vinglete er en uttalt strategi fra Høyres og Frp's side.

En ikke navngitt Frp-politiker ble sitert på at dette var et trekk ved Ap-lederen som regjeringspartiene forsøker å forsterke ved enhver anledning.

Sanner avviser at utspillet kun følger handler opp en bevisst partistrategi.

- Det er ikke nødvendig å stemple Støre som vinglete. Det klarer han fint selv, ved å levere så mange utydelige og uklare signaler, sier han.

Sanner mener et «Støre-paradoks» har oppstått i norsk politikk.

- Han vil bruke mer penger, men han vil bruke mindre oljepenger. Han vil heve skattene, men hevder regjeringens skattekutt er irreversible. Hvis skattekuttene er irreversible, hvordan skal han finansiere økt pengebruk uten å ta av oljepengene?

Gode nyheter Høyre-nestlederen mener Støre og Arbeiderpartiet begår en tabbe ved å sidestille den krevende situasjonen deler av næringslivet nå står overfor med finanskrisen i 2009.

- Det er feil medisin å øke skattene med 8 milliarder slik Ap gjør i sitt alternative budsjett. I stedet må vi legge til rette for omstilling og flere arbeidsplasser i privat sektor, og det er nettopp dette regjeringen gjør, hevder Sanner.

På tross av at 30 000 jobber er borte i oljenæringen, og at ledigheten fortsetter å stige, mener Sanner regjeringens arbeid er i ferd med å bære frukter.

- Den siste tiden har det kommet en rekke gode nyheter for verdiskaping og vekst, sier han og viser til Hydros pilotprosjekt på Karmøy og Elkem Solars satsing på Herøya. Han viser også til at regjeringen i statsråd fredag avviste klagene på Nordic Minings tillatelse til gruvedrift i Engebøfjellet ved Førdefjorden og legger til at det også er gitt grønt lys til utvinning av kvarts i Nasafjell i Rana.

- Komisk Ap-nestleder Trond Giske trekker på smilebåndet av Sanners utspill.

- Det begynner å bli komisk etter at pressen avslørte Høyres vingle-strategi. Den er mindre vellykket nå som den er avslørt, sier Giske til NTB. Han mener sentralbanksjefens årstale må ha vært en ydmykende affære for regjeringen og Erna Solberg.

- Hun gikk til valg på å redusere oljeavhengigheten, men har gjort det motsatte. Sanner tror nok at angrep er det beste forsvar, men det er en knusende dom Olsen kom med, sier Giske.

Han anklager regjeringen for å ha brukt for mye oljepenger og samtidig brukt dem feil.

- Pengene må brukes på tiltak som motvirker arbeidsledighet og som kan reverseres når oppgangstiden kommer, ikke på massive skattekutt, sier Giske.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer