REAGERER: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) kaller inn til hastemøte etter at naboene til det omstridte minnestedet ved Utøya truer med rettssak for å stoppe kunstverket. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
REAGERER: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) kaller inn til hastemøte etter at naboene til det omstridte minnestedet ved Utøya truer med rettssak for å stoppe kunstverket. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Sanner kaller inn til hastemøte om Utøya-minnesmerke

Etter at naboer vurderte rettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) kaller inn til hastemøte etter at naboene til det omstridte minnestedet ved Utøya truer med rettssak for å stoppe kunstverket.

Det er Jonas Dahlberg som har laget minnesmerket som naboene har kalt «en voldtekt av naturen». Fredag skal partene i konflikten møtes hos departementet for et dialogmøtet etter initiativ fra statsråden, melder NRK.

- Det er positivt at regjeringen har innkalt til et slikt møte. Det blir interessant å se hva som kommer ut av det, sier advokat Harald Stabell, som er engasjert av naboene.

I tillegg til Sanner og Stabell vil Utøya-nabo Jørn Øvreby og oppdragsgiver Kunst i offentlig rom (Koro) delta på møtet.

(NTB)

VANT KONKURRANSEN: Den svenske kuntneren Jonas Dahlberg. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix
VANT KONKURRANSEN: Den svenske kuntneren Jonas Dahlberg. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix Vis mer