Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sanner med uforbeholden unnskyldning fra Stortingets talerstol

Høyre-statsråd Jan Tore Sanner beklaget på vegne av regjeringen den kontroversielle Facebook-posten som justisminister Sylvi Listhaug (Frp) sto bak.

BA OM UNNSKYLDNING: Høyre-statsråd Jan Tore Sanner beklaget på vegne av regjeringen den kontroversielle Facebook-posten som justisminister Sylvi Listhaug (Frp) sto bak. Foto: Hans Arne Vedlog
BA OM UNNSKYLDNING: Høyre-statsråd Jan Tore Sanner beklaget på vegne av regjeringen den kontroversielle Facebook-posten som justisminister Sylvi Listhaug (Frp) sto bak. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har fått et oppdrag fra statsministeren. Hun har bedt om at jeg på vegne av regjeringen gir en uforbeholden unnskyldning til de vi har såret med vår kommunikasjon om saken, sa Sanner som er ansvarlig statsråd for saken som er til debatt i Stortinget torsdag, om endringer i statsborgerloven.

– Det er viktig for meg og regjeringen at denne unnskyldningen gis fra Stortingets talerstol. Alle har ansvar for det politiske ordskiftet. Politiske ledere bærer det største ansvaret. De siste dagers debatt har vist at bruk av bilder, retorikk og formuleringer har såret mange. Det er jeg lei meg for, sa Sanner.

– 22. juli var en forferdelig terrorhendelse for alle i Norge, men særlig for AUF, Arbeiderpartiet og andre direkte berørte. Kommunikasjon som kobler terror og Arbeiderpartiet har forståelig nok skapt sterke reaksjoner og følelser. Vi kan ikke ta tilbake ord og bilder, men vi kan be om unnskyldning og bidra til et bedre debattklima framover, fortsatte han.

Det er ventet at Listhaug vil komme med en lignende beklagelse for egen del om få minutter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!