SNAKKET MED SANNER DAGEN FØR: Venstre-nestleder Ola Elvestuen ga regjeringen et klart råd om å la høyblokka stå. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet.
SNAKKET MED SANNER DAGEN FØR: Venstre-nestleder Ola Elvestuen ga regjeringen et klart råd om å la høyblokka stå. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet.Vis mer

Sanner spurte Venstre om råd onsdag

- Den riktige løsningen er å la høyblokka stå, sier Venstres nestleder, Ola Elvestuen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag denne uka, dagen før regjeringen bestemte seg i spørsmålet om hvordan det framtidige regjeringskvartalet skal se ut, ble regjeringens samarbeidspartner Venstre konsultert.

- Jan Tore Sanner spurte meg i Stortinget onsdag om hva vi synes, og jeg formidlet Venstres syn om at høyblokka bør få stå. Vi har hatt dette oppe i vår stortingsgruppe tidligere, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen til Dagbladet.

Etter det NTB nå erfarer, vil regjeringen la høyblokka stå og rive den såkalte Y-blokka. I så fall har regjeringen lyttet til sin samarbeidspartner.

- Høyblokka er et av de viktigste byggene vi har fra 1950-tallet, og med enda større verdi etter 22. juli. Når det gjelder nye, monumentale bygninger, har Oslo mer enn nok av dem, med Astrup Fearnley-museet, nye Deichmann, operaen, nytt Munch-museum og barcode. Enda et nybygg i regjeringskvartalet vil ikke komme opp i betydning mot disse. Det har mye større betydning om vi bygger oppunder de kvalitetene som høyblokka har. Kostnadsmessig blir det omtrent det samme. Dette er et spørsmål om kvalitet sier Elvestuen.

Statsminister Erna Solberg og kommunalminister Jan Tore Sanner presenterer sitt konseptvalg på en pressekonferanse klokka 15.

Følg den direkte her.