Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sanner varsler flere offentlig ansatte

Men både Høyre og Frp kritiserte de rødgrønne for økt byråkratisering.

KUTTER OG LEGGER TIL: - Vi skal ha et mindre byråkratisk byråkrati, fastslår komunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H), som lover å fjerne tidstyver og unødvendig rapportering og målstyring. Samtidig varsler han flere offentlig ansatte. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KUTTER OG LEGGER TIL: - Vi skal ha et mindre byråkratisk byråkrati, fastslår komunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H), som lover å fjerne tidstyver og unødvendig rapportering og målstyring. Samtidig varsler han flere offentlig ansatte. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veksten i antallet offentlig ansatte vil fortsette under den nye regjeringen, ifølge kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

- Vi ønsker å slippe til private og frivillige for å løse flere oppgaver. Men veksten i antallet offentlige ansatte tror jeg kommer til å øke, sier Sanner til NRK.

Han setter veksten i sammenheng med økte krav og forventninger til det offentlige tjenestetilbudet, og trakk fram politiet, helsevesenet og skolene som eksempler.

Både Høyre og Fremskrittspartiet har kritisert det de beskrev som økt byråkratisering av offentlig sektor under de rødgrønne.

Og Sanner framholder at ambisjonene om forenkling, fornying og effektivisering fremdeles står ved lag.

- Vi skal ha et mindre byråkratisk byråkrati, fastslår statsråden, som lover å fjerne tidstyver og unødvendig rapportering og målstyring.

- Det handler ikke om å løpe fortere, slå sammen og legge ned, men om bedre ledelse i det offentlige, digitalisering og fjerning av tidstyver. Den jobben er vi allerede godt i gang med, og jeg tror vi vil se resultater allerede i 2014, sier Sanner.

Han leder fra årsskiftet et sammenslått stordepartement som har overtatt oppgavene til Kommunal- og regionaldepartementet, Fornyings- og administrasjonsdepartementet samt planavdelingen i Miljøverndepartementet.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!