Sanner vil gjøre det enklere å sparke og ansette i staten

Ingeborg Moen Borgerud skal lede et nytt utvalg. Målet er å forenkle tjenestemannsloven.

«GUFS FRA FORTIDA»: «Et kaldt gufs fra fortida», mente LO da arbeidslivslovutvalgets leder Ingeborg Moen Borgerud la fram forslag til endringer i arbeidsmiljøloven i 2004. Nå skal hun lede et utvalg som skal foreslå endringer i tjenestemannsloven. Foto: Erik Johansen /SCANPIX
«GUFS FRA FORTIDA»: «Et kaldt gufs fra fortida», mente LO da arbeidslivslovutvalgets leder Ingeborg Moen Borgerud la fram forslag til endringer i arbeidsmiljøloven i 2004. Nå skal hun lede et utvalg som skal foreslå endringer i tjenestemannsloven. Foto: Erik Johansen /SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner har gitt Arntzen de Besche-advokat Ingeborg Moen Borgerud lederjobben i et nytt utvalg som skal foreslå forenklinger i tjenestemannsloven. Loven regulerer blant annet statlige ansettelser og avskjedigelser.

- Bakteppet er at loven i all hovedsak har vært uforandret siden 1977, sier Sanner til Dagbladet.

Offentlig strid Den tidligere LO-advokaten som skal lede utvalget har lang erfaring med politisk betente saker.Ingeborg Moen Borgerud har vært NSB-styreleder og statssekretær i Justisdepartementet, hun var Ingunn Yssens advokat i striden med tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla, og har sittet i flere offentlige utvalg. «Et kaldt gufs fra fortida», mente LO da hun som arbeidslivslovutvalgets leder i 2004 la fram forslag til endringer i arbeidsmiljøloven.

Sanner forteller at hun og de andre utvalgsmedlemmene ble forespurt i månedsskiftet januar/februar.

«Veldig omstendelig» Sanner synes tjenestemannsloven er «veldig omstendelig», for eksempel ved ansettelser.

- Det er innstillingsråd og tilsettingsråd, man må forholde seg til tjenestemannsloven, offentlighetsloven, forvaltningsloven. Det er en veldig omstendelig prosess, og staten kan i verste fall gå glipp av gode søkere, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer