Sanner vil lempe på krav til nye boliger

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) vil se nærmere på kravene om tilgjengelighet for alle nye boliger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Kravene, som ble innført for tre år siden, har gjort nye boliger ekstra dyre, mener Sanner. Regjeringen varsler nå at den vil lempe på kravene og sender ut et forslag til forenklet byggteknisk forskrift på høring.

Tilgjengelighetskravene til nye leiligheter krever blant annet at alle bad skal ha plass nok til å snu en rullestol.

- Kravene nå er blitt for stivbeinte. Det er kommet for mange krav oppå hverandre og vi må gjøre det enklere, sier Sanner til TV 2. Han mener at en forenkling av regelverket vil gjøre det enklere og rimeligere å bygge boliger, slik at flere kan få muligheten til å eie sin egen bolig.

- Det ene er at man på de aller minste leilighetene under 50 kvadratmeter sier at halvparten skal være med dagens krav, og halvparten kan bygges med unntak fra disse kravene. Da får man flere tilgjengelige boliger hvert eneste år, og får også ned prisene på de minste, mener kommunalministeren

Norges Handikapforbund mener derimot at forslaget vil gjøre livet vanskeligere for folk, ikke bare for funksjonshemmede.

- En ting er rullestolbrukere, en annen ting er småbarnsforeldre som har behov for å plassere en barnevogn eller ha plass til stellebord. De får også en mye vanskeligere situasjon, mener forbundsleder Arne Lein.

Høringsfristen for regjeringens nye forslag er 1. september. Regjeringen tar sikte på å innføre det nye regelverket fra 1. januar neste år. (©NTB)