Massiv svikt i barnevernet

Sannheten bak sjokktallene

45 av 60 barnevernsinstitusjoner svikter. I en fersk rapport beskriver Helsetilsynet hva tilsynsbesøkene faktisk avslørte.

UFORSVARLIG: Fylkesmannen har avdekket svikt ved 75 prosent og lovbrudd ved 36 av 60 barnevernsinstitusjoner. Fotomontasje: Kjell Erik Berg
UFORSVARLIG: Fylkesmannen har avdekket svikt ved 75 prosent og lovbrudd ved 36 av 60 barnevernsinstitusjoner. Fotomontasje: Kjell Erik Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Barna betaler prisen, skriver Statens helsetilsyn.

Den overordnede tilsynsmyndigheten er nådeløs i sin vurdering etter Fylkesmannens landsomfattende tilsyn for 2018, hvor 60 barnevernsinstitusjoners arbeid med forsvarlig omsorg og bruk av tvang ble satt under lupen.

Fylkesmennene fant at tre fjerdedeler av de undersøkte barnevernsinstitusjonene svikter i omsorgen for barna. 36 av 60 institusjoner, altså 60 prosent, bryter loven.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer