Sannheten må fram

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Virkeligheten ser ut til å overgå den villeste fantasi når det gjelder tilstandene i Norges nest største parti. En ung kvinne, sentralstyremedlem i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), kom i går med påstander om at hun er voldtatt av en av partiets sentrale tillitsvalgte. Påstanden ble framsatt fra talerstolen under årsmøtet i Hordaland Frp. Voldtekten skal ifølge anklagene ha skjedd under FpU-landsmøtet i Telemark i fjor. Den unge kvinnen fortalte i går at hun allerede i fjor høst informerte partiets ledelse om overgrepet, uten at det ble fulgt opp på noen måte. Hun oppfattet det som om partiledelsen ikke tok saken alvorlig og i stedet valgte å skyve problemene under teppet.
  • Det er bare to uker siden Frp's nestleder Terje Søviknes måtte dementere slike rykter i Bergens Tidende. Ryktene hadde da svirret så lenge at de førte til presseoppslag og krav fra tillitsvalgte i Hordaland Frp om at Søviknes avsannet dem. Også partiets andre nestleder, Siv Jensen, fant samtidig grunn til å avsanne rykter som var satt ut om henne. Mange var av den oppfatning at ryktene var framsatt for å skade nestlederne politisk. Begge har vært i strid med fraksjoner i sine egne fylkeslag.
  • Nå har ryktene tatt form av påstander, framsatt av det angivelige voldtektsofferet selv. Hun hadde inntil i går ikke anmeldt forholdet til politiet. Når hun nå har valgt å fortelle om de angivelige overgrepene i full offentlighet, blir forholdet uansett en politisak. Både Siv Jensen og Terje Søviknes argumenterte i går for at saken må etterforskes av politiet. Det er grunn til å spørre om de ikke tidligere burde ha rådet den unge kvinnen til å politianmelde forholdet.
  • Uansett hva som har skjedd, og hva etterforskningen vil resultere i, vil saken være en enorm belastning for alle involverte parter og deres pårørende. Selv om saken må behandles som en kriminalsak, vil den likevel være ødeleggende for partiet. Lov og orden-partiets nøling med å bringe saken inn for politi og rettsvesen rammer nå partiet selv med full tyngde.