Sannheten om møtet som inspirerte en hel verden

Nettfenomenet #illridewithyou ble til etter en togtur.

SAMLER AUSTRALIA:  En Facebook-melding skapte nettfenomenet som samler australiere etter den tragiske gisselsituasjonen i Sydney. Her legger Australias statsminister Tony Abbot og hans kone ned blomster til minne om de som omkom. Foto: AFP / NTB Scanpix
SAMLER AUSTRALIA: En Facebook-melding skapte nettfenomenet som samler australiere etter den tragiske gisselsituasjonen i Sydney. Her legger Australias statsminister Tony Abbot og hans kone ned blomster til minne om de som omkom. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Historien om australske Rachael Jacobs' møte med en muslimsk kvinne etter en togtur har inspirert en hel verden. På bakgrunn av møtet oppsto Twitter- og nettfenomenet #illridewithyou, som har spredt seg verden rundt.

#illridewithyou har det siste døgnet blitt nærmest en bevegelse, og saken Dagbladet skrev om det i går er blant de som er mest delt i sosiale medier det siste døgnet.

På sosiale medier tilbyr australiere å reise med personer som er kledd i religiøse klesdrakter for å hindre at de skal føle seg utsatt og unngå å reise.

Fenomenet oppsto mens gisselaksjonen i Sidney var pågående og på bakgrunn av Rachael Jacobs Facebook-inlegg.

Nå skriver Jacobs selv om møtet i australske Brisbane Times, og innrømmer at sannheten om hva som skjedde er en litt annen enn den hun først delte på Facebook.

- Slått av sinne Utgangspunktet for møtet var en tur med Brisbane-toget. Jacobs satt og leste nyheter om gisselsituasjonen i Sydney på mobilen da hun så en kvinne med et hodedekkende sjal. Kvinnen var ifølge Jacobs urolig, og satt og fiklet med sjalet, som om hun skulle ta det av seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer