Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sannheten opp i røyk?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Ole Robert Kirkemo vet noe om Orderud-saken han ikke tør fortelle. Derfor dro han fra Sentrum politistasjon i Oslo uten å forklare seg sist søndag, og derfor satt han på pinebenken i lagmannsretten i går. Med søstrene Kristin og Veronica på tiltalebenken skulle 27-åringen fortelle hvem han trodde sto bak drapene. Han var i ferd med gi navnene da motet sviktet. Han ba om en pause, og hele historien gikk opp i røyk. For han fikk ikke bare én pause, han ba øyeblikkelig om en ny, for hvis han bare fikk én sigarett, skulle han fortelle.

RETTEN VENTET i åndeløs spenning på - ingenting. Ole Robert Kirkemo kom tilbake og nektet å navngi noen. Som bror har han ingen plikt til å forklare seg, og den dramatiske stemningen han klarte å skape, endte i fullstendig antiklimaks. Samtidig er det åpenbart at mannen vet noe. Han sitter ikke der og vrir seg bare fordi det er søstrene som er tiltalt. Hvorfor ville han på død og liv forklare seg for politiet sist søndag? Og hvorfor ombestemte han seg og dro hjem igjen etter å ha snakket med Frode Sulland. Var det Veronica han ville navngi? Jeg aner ikke, men Sulland er Veronicas forsvarer, og det var etter nærmere halvannen times samtale med ham at avhøret ble avlyst.

DET BLIR BARE spekulasjoner, men advokat Sullands engasjement gir dessverre grunnlag for spekulasjoner. Han er oppnevnt som forsvarer for tiltalte Veronica Orderud, og er ikke akkurat familieadvokat. Når Sulland møter opp for å ta seg av et av aktoratets vitner på politivakta, må han regne med å gå i vitneboksen selv som Steinar Wiik Sørvik krever. For vi vet fra andre kilder hva Ole Robert Kirkemo har sagt til sin far Sverre Kirkemo. Han har truet med å fortelle det han vet så hele Orderud-familien, det vil si Per og Veronica, går i buret.

OLE ROBERT KIRKEMO har fått livet sitt ødelagt av Orderud-saken. To av søstrene hans sitter tiltalt for trippeldrap, og selv går han på stoff og har ikke lenger kone og barn. Han blir bare stresset av sin egen familie, og sier det er moren som gir ham mest «pes». Hun som mener Per og Veronica er uskyldige. Han sitter kanskje ikke på løsningen av Orderud-saken, men noe vet han. Det er åpenbart så sterkt som Per og Veronicas forsvarere engasjerer seg. Og at Harald Stabell understreker at han ikke har plikt til å forklare seg.

Hele Norges coronakart