Du leser nå Dagbladet Pluss

Sannhetens øyeblikk for Aung San Suu Kyi

Knapt i noe annet land står kampen mellom de gode og de mindre gode klarere enn i Myanmar. I dag er det valg. Skjebnevalg.

DUELL: Det forestående valget i Myanmar blir en duell mellom opposisjonsleder Aung San Suu Kyi og general Than Shwe.
DUELL: Det forestående valget i Myanmar blir en duell mellom opposisjonsleder Aung San Suu Kyi og general Than Shwe.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en anledning for de store ord når Myanmar arrangerer sitt første egentlige valg etter mer enn 50 år som militærdiktatur. Valget står mellom opposisjonsleder Aung San Suu Kyi og generalene som har skiftet fra uniform til dress og slips. Den største spenningen ved morgendagens valg er ikke knyttet til utfallet, for Suu Kyi er ventet å vinne stort. Spenningen er knyttet til hvor demokratiske generalene egentlig er, under dressen og slipset. For vil de bli avkledd sine demokratiske gevanter i livet som kommer etter at velgerne har talt?

DET VI VET ER DETTE: Det burmesiske demokratiet vil fortsatt være begrenset etter valget. Det vil være begrenset av en grunnlov som motsetter seg grunnlovsendringer hvis ikke de militære vil ha det. Dette fordi grunnloven sier at 25 prosent av representantene i nasjonalforsamlingen skal være utpekt av de militære, og fordi den samme grunnloven krever et flertall på 75 prosent for grunnlovsendring.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.