Sannhetens øyeblikk

Siv Jensen snakker pent om Høyre, og Jan Tore Sanner roser Frp. Sannhetens øyeblikk nærmer seg i forhandlingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp kom ikke med noen nye og overraskende krav i forhandlingsmøtet med regjeringspartiene torsdag formiddag.

Andre akt i regjeringspartienes forsøk på å få en budsjettavtale med Frp er i gang. Torsdag formiddag ga Frps finanspolitiske talskvinne Siv Jensen sitt svar på regjeringens tilbud, og dette gir åpenbart grunnlag for å forhandle videre utover dagen.

- Vi nærmer oss nå sannhetens øyeblikk, sa Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner etter møtet mellom finanspolitikerne fra Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet.

Smertegrensen

Tross sin optimistiske tone understreker Sanner at forhandlerne har begrenset tid, og at regjeringspartiene er i ferd med å nærme seg smertegrensen for hvor mye mer penger de kan bruke.

- Jeg oppfatter Frps krav som en vilje til å komme oss i møte, men det er vanskelig, og det er fortsatt avstand mellom oss. Men dette har vi jobbet med i fem uker, så det er kjente størrelser, sier Sanner.

Respekt

I motsetning til forrige gang understreker Siv Jensen nå at Frp blir tatt alvorlig, og at partene respekterer hverandre.

- Vi har et konstruktivt forhandlingsmiljø der vi tar hverandre på alvor. Det viktigste nå er at vi bruker tiden på en ordentlig og ryddig måte, og kommer fram til en enighet som alle kan leve med, sier Jensen.

FORHANDLINGSKAMERATENE: For noen uker siden hadde de ikke mye godt å si om hverandre, Siv Jensen og Jan Tore Sanner. Nå forhandler de igjen.