Ap faller på siste prognose:

- Sannsynligheten for at Høyre blir større enn Ap er bare på fem prosent

Fortsatt størst sannsynlighet for rødgrønt flertall - men prognosen har falt med 8 prosentpoeng på bare to dager.

RØDGRØNT FALL - BLÅBLÅ OPPTUR: Prognosen for den rødgrønne konstellasjonen, med Ap, SV og Sp faller dramatisk på bare to dager. Norsk regnesentral gir dem en 39 prosents sannsynlighet for å få flertall i valget 11. september. På mandag var sannsynligheten beregnet til 47 prosent.
RØDGRØNT FALL - BLÅBLÅ OPPTUR: Prognosen for den rødgrønne konstellasjonen, med Ap, SV og Sp faller dramatisk på bare to dager. Norsk regnesentral gir dem en 39 prosents sannsynlighet for å få flertall i valget 11. september. På mandag var sannsynligheten beregnet til 47 prosent. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tallknuserne i Norsk regnesentral har i dag lagt fram sine ferskeste prognoser i Dagbladets valgbod. Som de siste meningsmålingene er det dårlig nytt for Arbeiderpartiet.

På to dager har prognosene for Ap sunket med 0,6 prosent til 29,4 prosent.

- De er for første gang under 30 prosent i vår modell, sier Clara-Cecilie Günther til Dagbladet.

Fordi Norsk regnesentrals prognoser regner inn at Aps oppslutning styrker seg noe inn i de siste ukene før valget, ligger deres beregninger høyere enn meningsmålingene der Ap har vært nede på 25 prosent og dermed mindre enn Høyre.

Tror Ap blir større enn Høyre

- Vi tror fortsatt Arbeiderpartiet vil gjøre det bedre enn de siste krisemålingene viser. Vi har regnet på sannsynligheten for at Høyre blir større enn Arbeiderpartiet. Den er bare på fem prosent, sier hun

Nedgangen på 0, 6 prosent på bare to dager er likevel dramatisk.

- Det er en stor nedgang på få dager. Det skyldes at det har kommet flere lave målinger. Vår modell er ikke så påvirket av enkeltmålinger, men det kom to veldig svake i går. Vi legger mest vekt på de ferskeste målingene og hver måling blir viktigere jo nærmere valget vi kommer, sier Günter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.