Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sannsynligvis er det ytterligere 30 mennesker inne i bygget som er døde

Ordføreren i Riga frykter 80 omkomne i takkollaps.

LETER FORTSATT: Redningsmannskapet leter fortsatter etter mennesker inne i bygget. 49 mennesker er bekreftet omkommet, og det fryktes at ytterligere 30 mennesker kan ligge omkommet i ruinene. Foto: Ints Kalnins / Reuters
LETER FORTSATT: Redningsmannskapet leter fortsatter etter mennesker inne i bygget. 49 mennesker er bekreftet omkommet, og det fryktes at ytterligere 30 mennesker kan ligge omkommet i ruinene. Foto: Ints Kalnins / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dødstallene har steget jevnt gjennom dagen etter at taket på et kjøpesenter raste sammen i Latvias hovedstad i går kveld. 50 mennesker er bekreftet omkommet, men det fryktes at dødstallene vil fortsette å stige.

- Vi har nå 49 bekreftet døde, og sannsynligvis er det ytterligere 30 mennesker inne i bygget. Sannsynligvis er de alle døde, sier Nils Usakovs, ordfører i Rgia, til nyhetsbyrået AFP.

- Vi håper det vil være flere overlevende, men nå som det har gått 34 timer er sjansene små, sier han.

Tre brannmenn er blant de omkomne. De tre var blant et redningsmannskap på rundt 200 som rykket ut til stedet etter etter meldinger om at et tak hadde kollapset. De tre omkom da taket nye deler av taket kollapset. Familiene til brannmennene vil få rundt 580 000 kroner i kompensasjon.

Hage på taket En talsperson for Maxima supermarked forteller at det var 30 ansatte inne i butikken da taket ga etter. To av disse er bekreftet omkommet, men ytterligere to er savnet.

Det ble arbeidet med å bygge en hage på taket av butikken, og det fryktes all jorden som ble lagt på taket er årsaken til at det kollapset.

- Brannmennene jobber fortsatt med å lete etter folk. De må fjerne store deler av konstruksjonen, og fortsatt gjenstår rundt 600 kvadratmeter som skal gjennomsøkes, sier Viktorija Sembele, talsmann for redningsmannskapet, til CNN.

Fortsetter å lete Politiet opplyser at de ikke kan svare på hvor lenge leteaksjonen vil fortsette, men at den vil fortsette utover kvelden. Utenfor det sammenraste supermarkedet har familie og venner samlet seg for å vente på svar.

HELT ØDELAGT: Politiet tror store mengder jord, som ble lagt på taket for å bygge en hage, kan ha vært årsaken til at taket kollapset. Foto: Valda Kalnina / EPA
HELT ØDELAGT: Politiet tror store mengder jord, som ble lagt på taket for å bygge en hage, kan ha vært årsaken til at taket kollapset. Foto: Valda Kalnina / EPA Vis mer

- Min kone er der. Det er ingen opplysninger om henne, om hun er død eller levende. Uansett hvor jeg ringer, får jeg ingen informasjon, sier Igor Umanov, en av de pårørende.

Den tragiske ulykken er den dødeligste siden Latvia ble frigjort fra Sovjetunionen i 1991, skriver den latviske nyhetsbyrået Leta. I 2007 døde 26 mennesker da det brant på et pleiehjem.

- Alt raste ned - veggene, taket, alt! sier et vitne til takkollapsen til tv-stasjonen LNT i Riga, ifølge AFP.

VENTER PÅ SVAR: Fortsatt venter mange pårørende på svar på om deres kjære har overlevd ulykken. Ordføreren i Riga frykter ytterligere 30 mennesker ligger omkommet i ruinene. Foto: Ints Kalnins / Reuters
VENTER PÅ SVAR: Fortsatt venter mange pårørende på svar på om deres kjære har overlevd ulykken. Ordføreren i Riga frykter ytterligere 30 mennesker ligger omkommet i ruinene. Foto: Ints Kalnins / Reuters Vis mer