- Sannsynligvis er det ytterligere 30 mennesker inne i bygget som er døde

Ordføreren i Riga frykter 80 omkomne i takkollaps.

LETER FORTSATT: Redningsmannskapet leter fortsatter etter mennesker inne i bygget. 49 mennesker er bekreftet omkommet, og det fryktes at ytterligere 30 mennesker kan ligge omkommet i ruinene. Foto: Ints Kalnins / Reuters
LETER FORTSATT: Redningsmannskapet leter fortsatter etter mennesker inne i bygget. 49 mennesker er bekreftet omkommet, og det fryktes at ytterligere 30 mennesker kan ligge omkommet i ruinene. Foto: Ints Kalnins / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dødstallene har steget jevnt gjennom dagen etter at taket på et kjøpesenter raste sammen i Latvias hovedstad i går kveld. 50 mennesker er bekreftet omkommet, men det fryktes at dødstallene vil fortsette å stige.

- Vi har nå 49 bekreftet døde, og sannsynligvis er det ytterligere 30 mennesker inne i bygget. Sannsynligvis er de alle døde, sier Nils Usakovs, ordfører i Rgia, til nyhetsbyrået AFP.

- Vi håper det vil være flere overlevende, men nå som det har gått 34 timer er sjansene små, sier han.

Tre brannmenn er blant de omkomne. De tre var blant et redningsmannskap på rundt 200 som rykket ut til stedet etter etter meldinger om at et tak hadde kollapset. De tre omkom da taket nye deler av taket kollapset. Familiene til brannmennene vil få rundt 580 000 kroner i kompensasjon.

Hage på taket En talsperson for Maxima supermarked forteller at det var 30 ansatte inne i butikken da taket ga etter. To av disse er bekreftet omkommet, men ytterligere to er savnet.

Det ble arbeidet med å bygge en hage på taket av butikken, og det fryktes all jorden som ble lagt på taket er årsaken til at det kollapset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.