Donald Trump

- Sannsynligvis én tweet unna krig

I Bob Woodwards bok om Trumps liv på innsida av Det hvite hus, går det fram at presidenten sannsynligvis var bare én Twitter-melding unna å starte en krig.

TALTE: I natt talte Donald Trump til Kongressen. Der tok han æren for at USA ikke er i krig med Nord-Korea og Kim Jong-un på nåværende tidspunkt. Video: AP, CNN, Twitter. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da president Trump talte til Kongressen om rikets tilstand natt til onsdag tok han æren for at USA ikke er i krig med Nord-Korea, samt at han avslørte at hans neste møte med regimeleder Kim Jong-un finner sted i Vietnam i slutten av februar.

I boka «Fear: Trump In The White House» av den anerkjente journalisten Bob Woodward, går det fram at USA sannsynligvis var bare én Twitter-melding unna å starte krig med Nord-Korea.

Først skrøyt Trump av USAs rolle i de diplomatiske framskrittene på Koreahalvøya, så kom sitatet om Nord-Korea:

- Dersom jeg ikke hadde blitt valgt til president, ville vi ha vært i en gigantisk krig med Nord-Korea akkurat nå, med potensielt millioner av personer drept.

Konflikten eskalerte

Konflikten mellom Kim og Trump eskalerte første nyttårsdag i 2018, da Kim i sin nyttårstale valgte å minne verden og Trump om sine atomvåpen.

- Hele USA er innen rekkevidde for våre kjernevåpen, og knappen for å utløse dem er alltid på mitt skrivebord. Det er ingen trussel, sånn er virkeligheten, sa Kim

Trump valgte å svare med samme mynt dagen etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer