Sannums «svigerfar» i hardt vær

PARIS (Dagbladet.no): Marie-José de la Ruelle (47) i Bordeaux går rettens vei for å bevise at hun er datter av kong Juan Carlos og prinsesse Marie-Gabrielle av Savoie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis Eva Sannum til slutt gifter seg med arveprins Felipe av Spania kan hun få en ny svigerinne. Fembarnsmammaen Marie-José de la Ruelle i Bordeaux hevder at hun er datter av kong Juan Carlos.

Hun kan ikke lenger søke etter bevis for at den spanske kongen er faren, for det må gjøres innen to år etter fylte 18 år, men må nøye seg med å skaffe beviser for at Marie-Gabrielle av Savoie er hennes mor, skriver avisa Libération.

Idyllen mellom Juan Carlos og Marie-Gabrielle skal ifølge bladet Point de Vue ha funnet sted før han giftet seg med dronning Sofie, i 1954, da han var 16 1/2 og Marie-Gabrielle 14 1/2. Marie-Gabrielle skal ha blitt gravid, og født Marie-José på militærsykehuset i Blida i Algerie.

Holdt skjult

- Mine bestefedre, kong Umberto av Sicilia og greven av Barcelona, var enige i at mine foreldre kunne gifte seg. Men alle spor av min ekistens måtte viskes ut. Det er derfor de lot Marie-Gabrielle nedkomme i Algerie, sier Marie-José de la Ruelle. Men det ble aldri noe mer mellom Juan Carlos og Marie-Gabrielle.

Marie-José ble adoptert for en klekkelig sum. Adoptivforeldrene fortalte henne hvem som var hennes egentlige foreldre og sa hun måtte vente til de kom og hentet henne. Det ble mange år. Etter et mislykket ekteskap ble hun gift med en adelig, men fattig mann fra Bordeaux, som ville hjelpe henne til å få oppresning.

Blant bevisene er to bilder av Juan Carlos og av Marie-José som viser en slående likhet. Samt et bilde som skal forestille Marie-Gabrielle sammen med Marie-Josés adoptivforeldre. Marie-José har skrevet brev på brev til foreldrene.

Biologiske analyser

- Hvis Ludvig XIV. ikke hadde legitimert markisen av Montespan hadde ikke du vært konge, har hun skrevet til Juan Carlos.

Hun har oppsøkt Marie-Gabrielle av Savoie, som hun ikke traff hjemme, men som sier seg villig til å underkaste seg de biologiske analysene dommeren måtte be om. Prinsessens advokat tror Marie-José lider av et syndrom som er vanlig hos barn født av ukjente foreldre.

- Ingen i min omgangskrets tviler på at det er sant. Når det er en reportasje om søstrene mine (prinsesse Elena og Christina) ringer vennene mine og sier at familien min er på TV, sier Marie-José.

Hittil har ingen snakket om Marie-José i Spania. Mediene er svært forsiktige i sin omtale av kongens privatliv. Men han har ry for å være en stor kvinnebedårer. Flere av hans venninner er blitt nevnt.

vibeke.knoop.rachline@dagbladet.no

GLAD I DAMER: Kong Juan Carlos er glad i vakre damer. Her sammen med skuespiller Melanie Griffith.
TILKOMMENDE? Norske Eva Sannums forhold til den spanske arveprinsen Felipe har vært samtaleemne i Spania i lang tid. Nå har spanjolene fått et annet rojalistisk samtaleemne. Kongen skal ha et ukjent barn.