Sånt snakker man da ikke om, Petter...

Hotellmilliardær Petter Stordalen oppfordret i gårsdagens Dagbladet norske rikinger til å gi mer - både av sine penger og sin tid. Men sånt vi ikke de andre rikingene snakke om...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TINIUS NAGELL-ERICHSEN
Schibsted, god for 4 milliarder.

- Det er jo hyggelig at Stordalen går i bresjen. Men jeg synes at man ikke bør kommentere om man gir bort eller ei, sier han.

OLAV THON
Eiendomskonge, god for 8 milliarder.
(1999-likninga)

Har støttet Turistforeningen i form av en stiftelse. Pengene har blant annet gått til oppretting av nye turisthytter, ifølge Olav Thon-gruppen.

ØYSTEIN STRAY SPETALEN
Privat investor, god for c. 60 millioner kroner
(1999-likninga)

- Jeg syns de bør uttale seg om hvor mye de betaler i skatt. Dersom de betaler mellom 20 og 30 millioner i skatt hvert år, fordeler de folkevalgte pengene på best mulig måte. Hvis noen har lyst til å engasjere seg ekstra ut over det, er de velkommen til det, sier Stray Spetalen.

- Jeg vil ikke drive med selvros. Men jeg har vært med på å finansiere fotballhall til Vålerenga i Oslo. Hallen kostet 130 millioner kroner.

JENS ULLTVEIT-MOE
NHO-president, god for 2,7 milliarder

- Jeg har gjort mitt i vår. Jeg ga ti millioner til Arkitektmuseet, sier han. Gaven utløste et større beløp fra Staten i tillegg. Ulltveit-Moe mener at det følger et ansvar med det å ha en formue.

- Jeg skal ikke oppkaste meg til dommer over andre. Jeg prøver å støtte ting selv av og til. Jeg har gitt til veldedige formål, men står ikke og skriker på torget om det.

ODD REITAN
Eiendomskonge, god for 7 milliarder

Uttaler seg generelt ikke til pressen om gaver, men har likevel gitt offisielle gaver tidligere.

TOM ADOLFSEN
Avtroppende konsernsjef, Merkantilfdata, god for rundt 150 millioner.
(ifølge 1999-likninga)

- Det du gjør teller mer enn hva du sier. Det er lett å snakke om slikt, men av og til vanskeligere å gjøre noe, sier Adolfsen. Han tror det anses som fint å gi penger.

- Jeg tror det er bedre å gi penger enn å ikke gjøre noen ting. Likevel er jeg sikker på at det er viktig å gi tid også.