Santorum mot seier i Louisiana

Ser ut til å vinne med 39 prosent.

MOT SEIER:  Kristenkonservative Rick Santorum har vunnet Republikanernes nominasjonsvalg i delstaten Louisiana, ifølge prognoser fra amerikanske TV-stasjoner. AP Photo/Jae C. Hong/Scanpix
MOT SEIER: Kristenkonservative Rick Santorum har vunnet Republikanernes nominasjonsvalg i delstaten Louisiana, ifølge prognoser fra amerikanske TV-stasjoner. AP Photo/Jae C. Hong/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kristenkonservative Rick Santorum har vunnet Republikanernes nominasjonsvalg i delstaten Louisiana, ifølge prognoser fra amerikanske TV-stasjoner.

CNN og flere andre fjernsynsstasjoner melder at Santorum ligger an til å få 39 prosent av stemmene. Mitt Romney, som leder kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat, ligger an til å få 30 prosents oppslutning.

- Til tross for at Romney har brukt mye penger på valgkampen her, så har Louisianas innbyggere gjennomskuet løgnene og svertekampanjene og stemt for en ekte konservativ, sa Santorum i sin seierstale.

Den tidligere senatoren fra Pennsylvania har nå vunnet nominasjonsvalgene og -møtene i elleve delstater. Likevel ligger han et godt stykke etter Romney, som har sikret seg mange flere delegater til Republikanernes landsmøte i august, hvor partiets presidentkandidat pekes ut.

Prognosene fra Louisiana er basert på valgdagsmålinger og foreløpige resultater fra stemmeopptellingen. Kandidatene Newt Gingrich og Ron Paul ligger an til å havne henholdsvis på tredje og fjerde plass i valget.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer