Santorum trekker seg fra nominasjonskampen

Tok avgjørelsen med familien i helga.

 TREKKER SEG:  Kristenkonservative Rick Santorum trekker seg fra nominasjonskampen til republikanerne, ifølge kilder i hans krets. Foto: AFP
TREKKER SEG: Kristenkonservative Rick Santorum trekker seg fra nominasjonskampen til republikanerne, ifølge kilder i hans krets. Foto: AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rick Santorum trekker seg fra nominasjonskampen i Det republikanske partiet, opplyser kilder i Santorums krets.

Dermed gir han opp kampen om å ta igjen Mitt Romney som lenge har ledet klart i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat.

Ifølge nyhetsbyrået AP forteller en kilde med kjennskap til Santorums kampanje at den tidligere Pennsylvania-senatoren vil gjøre nyheten offisiell i sin hjemstat tirsdag.

Santorum holdt i kveld en pressekonferanse i Gettysburg i hjemstaten, der han bekrefter at han trekker seg som kandidat.

- Jeg vil takke alle for den støtten dere har gitt meg gjennom kampanjen. Jeg har besøkt en rekke stater, med en positiv og håpefull visjon for dette landet. Dette har ikke vært noen kampanje med drittslenging for meg, sier Santorum på pressekonferansen.

Santorum fortalte til pressen i kveld at avgjørelsen ble tatt i samråd med familien i løpet av helga. Santorums tre år gamle datter, Bella, lider av et sjeldent syndrom og er alvorlig syk, noe som skal være bakgrunnen for avgjørelsen.

- Det er over for meg. Kampanjen min vil bli stanset umiddelbart. Men jeg er ikke ferdig med å kjempe, sier Santorum.

- Jeg vil fortsette å kjempe for alle de som har gjort at jeg har kommet så langt. Det er mye storhet i dette landet, og vi skal kjempe til vi tar tilbake det hvite hus, sier Santorum.

I løpet av den 20 minutter lange talen nevnte han ikke Romney i det hele tatt, ifølge amerikansk presse. Santorum har flere ganger kommet med stikk til Romney, blant annet med å si at han er en for svak utfordrer til Obama.

Dermed er Newt Gingrich og Ron Paul de gjenværende kandidatene i tillegg til Romney i republikanernes nominasjonskamp.