NY AVTALE: Colombias president Juan Manuel Santos legger fram en ny fredsavtale etter at den forrige ble nedstemt i folkeavstemning. Foto: REUTERS/Jose Miguel Gomez/File Photo
NY AVTALE: Colombias president Juan Manuel Santos legger fram en ny fredsavtale etter at den forrige ble nedstemt i folkeavstemning. Foto: REUTERS/Jose Miguel Gomez/File PhotoVis mer

Fredsavtale i Colombia

Santos sender fredsavtalen til nasjonalforsamlingen

Colombias president Juan Manuel Santos bekrefter at han om kort tid vil sende den nye fredsavtalen med FARC-geriljaen til godkjenning i nasjonalforsamlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen kom i Washington fredag, der Santos er for å gjennomgå legeundersøkelser i forbindelse med et mulig tilbakefall av prostatakreft.

Det var ventet at den nye fredsavtalen som ble inngått 13. november, ville bli sendt til nasjonalforsamlingen for godkjenning i stedet for å bli lagt fram for en ny folkeavstemning. Den første fredsavtalen med FARC ble forkastet i en folkeavstemning få dager før Manuel Santos ble tildelt Nobels fredspris.

Santos sa fredag at en rask godkjenning av fredsavtalen vil kunne forhindre at den skjøre våpenhvilen mellom regjeringen og geriljaen i Colombia faller sammen. Kommentaren kom etter at to FARC-soldater ble drept i kamper med regjeringshæren tidligere denne uka.

FARC og regjeringen har forhandlet i flere år for å komme fram til en avtale som skal gjøre slutt på over et halvt århundre med væpnet konflikt i landet. Over 220.000 mennesker er drept i borgerkrigen, og seks millioner er drevet på flukt. (NTB)