Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Såpebobla som sprakk

Da den norske fjellklatreren og finansmannen Arne Næss i 1986 giftet seg med diskodronningen Diana Ross, sto sosietetsverdenen stille. Bryllupet overgikk all verdens såpeoperaer i pomp og prakt. Tretten år skulle det eventyret vare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I 1966 traff han den gifte tobarnsmoren Filippa Kumlin d'Orey fra Sverige. Arne falt pladask for den fire år yngre kvinnen, og fridde etter kort tid. Sammen fikk paret tre barn, Christoffer, Katinka og Leona. Men ekteskapet sprakk.
  • I 1982 møtte Arne Næss den norske skuespilleren Mari Maurstad. De to hadde et kort og hektisk forhold, inntil Arne Næss gjorde det slutt per brev.

Etter en av sine mange ekspedisjoner til Mount Everest, møtte han i 1985 en ny kvinne. På Bahamas.

- Jeg visste jo ikke hvem hun var, jeg så bare en vanvittig sexy kvinne. Hun gikk rundt der i bikini eller hva det var, og så jævla lekker ut, sa Arne Næss da han ble portrettert i Dagbladet for fire år siden.

Det var barna hans som gjorde ham oppmerksom på at den mørke skjønnheten het Diana Ross.

- Hvilken kvinne kan motstå en mann med en slik jernvilje? Ingen! Det er derfor jeg elsker Arne, sa Diana Ross i 1986.

  • Det første møtet på Bahamas ble avgjørende. Da Arne Næss inviterte Diana Ross og hennes tre døtre Rhonda, Tracee og Chudney til middag med seg selv og barna, takket stjernen ja.

Lenge gikk ryktene om at paret hadde giftet seg i all hemmelighet på Manhattan, men i desember 1985 kom kunngjøringen: Eventyrbryllupet skulle stå i Sveits 1. februar 1996.

I sin uautoriserte biografi om den norske finansmannen hevder for øvrig journalist og forfatter Mona Levin at de to da allerede var gift. Dette skal ha skjedd i New York, bare fire måneder etter det første møtet på Bahamas.

  • Diana Ross var verdens ubestridte diskodronning på 60- og 70-tallet. Den sorte stjernen vokste opp i fattigstrøket Brewster i New York, sammen med moren og fem søsken. På high school startet hun jentebandet The Primettes sammen med to venninner, og da jentene seinere ble oppdaget av manageren i det legendariske svarte plateselskapet Motown, Berry Gordy, skiftet bandet navn til The Supremes. Det gjorde Diana Ross til superstjerne. Men hun ville mer. I 1970 forlot hovedpersonen The Supremes, og satset på en solokarriere. Diana Ross ble Oscar-nominert for sin rolle som Billie Holiday i filmen «Lady Sings the Blues», likevel nådde skuespillerkarrieren aldri de store høyder.

Da hun i 1985 ble tilbudt en rolle i den populære amerikanske såpoperaen «Dallas», takket hun nei. Hun ville prioritere ekteskapet.

- Han er mannen jeg vil tilbringe resten av livet mitt med, forklarte hun.

  • 1. februar 1986: Hele verdenspressen var invitert da den amerikanske divaen giftet seg med den norske fjellklatreren. I en drøm av en kjole sa Diana Ross ja til sin Arne, og lovte å elske og ære ham livet ut. Bryllupskaken var formet som Mount Everest, Sølvguttene sang, og sosietetsverdenen sto stille. Prislappen skal ha vært på over 400000 kroner.

I rask rekkefølge fikk Arne Næss og Diana Ross sønnene Ross Arne (11) og Evan Olav (10). Sønnene hadde ikke før fått navn, før skilsmisseryktene begynte å svirre, noe de seinere har gjort med ujevne mellomrom.

I løpet av det 13 år lange ekteskapet har paret bodd under samme tak én måned. Det meste av tida har Diana Ross bodd i New York og Arne Næss i London, hvor han driver sine forretninger.

- Det fungerer slik at jeg flyr fram og tilbake. Iallfall én gang i måneden. Det blir mer en love affair enn et ekteskap. Et ekteskap har en tendens til å bli...kjedelig, sa Arne Næss i 1995.

  • I februar i år kom skilsmisseryktene tilbake for fullt. Da ble de avkreftet. Helt til Arne Næss 24. april i år sa til TV2s Dorthe Skappel:

- Ja, vi er blitt separert.