Såpeglatt på Østlandet - to drept

Vinterens første store snøfall på Østlandet skapte i går kaos på mange veier. Et par i 30-årene mistet livet på Biristrand. Minst seks andre personer i østlandsområdet ble skadd i kollisjoner på grunn av snøværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paret i 30-årene kom over i motsatt kjørefelt på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune i går ved 15.30-tida, og kolliderte med en motgående bil.

Paret mistet livet, mens sjåføren og en passasjer ble lettere skadd.
En tredje bil var også involvert i kollisjonen, uten at noen kom til skade.

- De skadde ble brakt til Lillehammer fylkessykehus. Årsaken til ulykken var trolig det glatte føret og snødrevet, sier politiadjutant Helene Flatmoen ved Vest-Oppland politikammer til Dagbladet.

Mange ulykker

Også på Riksvei 7, ved Flå i Hallingdal, mistet en sjåfør kontrollen over bilen på grunn av det glatte føret. Han frontkolliderte med en bil i motsatt kjøreretning.

- Brannvesenet fra Flå måtte skjære begge sjåførene ut av bilvrakene etter den kraftige kollisjonen. Begge sjåførene ble brakt til Ringerike sykehus med lettere skader, forteller lensmannsførstebetjent Roy Riksvold ved Nes lensmannskontor.

På Riksvei 111 ved Skjeberg rådhus i Sarpsborg kommune kolliderte en bil og en traktor i går ettermiddag. To personer ble brakt til Fredrikstad sykehus med lettere skader.

Delt i to

400 meter nord for fornøyelsesparken Tusenfryd utenfor Oslo, skapte de glatte veiene kaos i går.

En personbil ble delt i to da den kolliderte med tre andre biler. Føreren ble alvorlig skadd, og sendt til Ullevål sykehus i Oslo.
Personbilen kjørte sørover da den kom over i motgående kjørefelt, der den traff tre andre biler. Tre personer ble skadd i ulykken, og kjørt til sykehus.

Mannen som kjørte ulykkesbilen, fikk skader i hode og buk. Han ble operert på Ullevål sykehus søndag kveld. Situasjonen var da uavklart.