Såpeglatte veier - over 30 utforkjøringer på få timer: - Pass farten og ta det med ro

Politiet advarer på Twitter.

PERFEKT: Her er kjørelærerens tre beste tips til hvordan du får en perfekt bakkestart på glatt føre. Nå slipper å ta lange omveier i fykt for å bli stående fast. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over hele landet meldes det om såpeglatte veier og vanskelige kjøreforhold. I løpet av noen få timer natt til søndag kjørte over 30 biler av veien.

Regn som har fryst

«Bil snurret på glatta – ingen personskade. Fører mann 20 – mindre skade på bil etter kontakt med autovern», skriver politiet i Agder.

Slike meldinger har tikket inn med få minutters mellomrom gjennom hele natten på politidistriktenes Twitter-feed.

Flere politidistrikt har også tatt til Twitter for å advare bilister om glatte veier.

Heldigvis er det ikke meldt om alvorlige skader i forbindelse med utforkjøringene, men en del personer er kjørt til sykehus eller legevakt med mindre skader.

- Vi har hatt en del meldinger i Akershus. Det regnet jo både i går og i natt og så har det fryst på. Vi er ute og salter nå, sier trafikkoperatør ved Veitrafikksentralen, Christofa Key-Nilsen til Dagbladet.

Salter

Hun har hatt tett kontakt med entrepenøren som har saltingen i løpet av natten, og de har allerede saltet i noen timer.

- Nå har de kommet seg over de største veiene, som blir tatt først, også jobber de seg videre til de små. Hvis man skal ut og kjøre så må man ha i bakhodet at det kan være glatt og passe farten og ta det med ro, sier Key-Nilsen.

Spesielt i Akershus, Telemark og Agder har det vært flere hendelser i løpet av natten. Samtidig advarer Vegtrafikksentralen også om glatte veier i Østfold, Hedmark og Oppland.

- Bil i fjellvegg, ved Nessetveien på Vinterbro. Ikke meldt om personskade. Større materielle skader. Var såpeglatt på stedet, skriver politiet i Follo i en av mange meldinger om trafikkulykker i distriktet i løpet av natten.

Politiet i Telemark skrev like over midnatt at Vegvesenet hadde senket farten på E18 og at strøbiler var sendt ut. Bakgrunnen var en utforkjøring.

- En bil har snurret rundt og ligger nå på taket på E18 litt øst for Langangen. Det er meget glatt på stedet. Det var en ung dame på 19 år fra Rogaland som kjørte bilen og en 19-årig dame fra Nome som var passasjer. Ingen av de to unge damene ble skadd til tross for rundvelten. Bilen måtte taues videre, skrev politiet.

Front mot front

Rundt klokka 1 meldte politiet i Vestoppland om en front-mot-front-kollisjon i Steinsjå i Gjøvik. Tre personer satt i bilene og ble alle kjørt til legevakt for sjekk, men skal ikke ha fått alvorlige skader. Veibanen på stedet skal ha vært meget glatt.

På Notodden ble en mann kjørt til sykehus etter at bilen han kjørte havnet på taket ved Rashjemvegen på Yli rundt midnatt. Dette forklares imidlertid på annet vis enn med vanskelige kjøreforhold:

- Politiet mistenker at sjåføren, en 27 år gammel mann fra Sauherad, var full da han kjørte bilen. Han kjørte ut i en sving og det var ikke spesielt glatt der, skriver politiet.

(Dagbladet/NTB)