Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Såpeglatte veier ga tragisk ulykkeslørdag

En person omkom og sytten personer ble skadd da såpeglatte veier og snøfall førte til en rekke trafikkulykker i Sør-Norge i går. Utenfor Sarpsborg jobbet hjelpemannskapet på spreng etter at to biler frontkolliderte. I den ene satt et lite barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det så svært dramatisk ut en stund da to personbiler frontkolliderte ved Kalnessletta nord for Sarpsborg ved 18-tida, og sju personer ble skadd, deriblant et halvannet år gammelt barn.

Hjelpemannskaper jobbet intenst med å få de skadde ut av bilene. Noen av dem ble behandlet på stedet før de ble fraktet videre til sykehus i Moss og Fredrikstad.

Flere satt fastklemt i bilene og måtte skjæres ut av brannvesenet.

- Personene var ved bevissthet, og det så mer dramatisk ut enn det var, sier vaktsjef Ivar Spernes i Sarpsborg politidistrikt til Dagbladet.

Uklar årsak

Trafikkulykken skjedde da den ene bilen skjente over i motgående kjørefelt og traff en møtende bil. Lange køer dannet seg raskt i begge kjøreretninger.

Politiet vet foreløpig ikke noe om årsaken til ulykken. Kalnessletta er lang og oversiktlig, og har gatebelysning.

De skadde er fortsatt på sykehus, men skadene er ikke livstruende.

Kollisjonen utenfor Sarpsborg var den andre på under en time på Østfold-veiene. Fire mennesker ble skadd da to personbiler frontkolliderte i Løkkebergkrysset mellom riksvei 21 og E6 i Halden.

Årsaken til ulykken er fremdeles ukjent, melder vaktsjef Hammersten ved Halden politidistrikt. Politiet mottok melding om ulykken litt over klokka 17 lørdag ettermiddag.

Kvinne omkom

Ved Åseral utenfor Mandal omkom en 72-årig kvinne og fem personer ble skadd i kollisjon i går formiddag. Det var 10- 15 centimeter våt nysnø i området, men det er uklart om dette er årsaken til ulykken.

- En kassebil kom over i motgående kjørefelt og kolliderte med en personbil øverst i Mandalen på riksvei 455 i Vest-Agder, sier lensmannsbetjent Tor Damkås.

To av de skadde har alvorlige skader.

Også på Gullhaug utenfor Holmestrand gikk det alvorlig galt. Ulykken skjedde på riksvei 315 ved 13-tida.

To personbiler frontkolliderte da den ene bilen kom over i motgående kjørebane.

- Kollisjonen skjedde på en forholdsvis rett veistrekning, men det skal ha vært snø og slaps i veibanen på stedet, melder vaktleder Tor Engelstad i Nord-Jarlsberg politidistrikt.

Kritisk

Det var seint i går kveld fortsatt kritisk for en 18 år gammel mann etter en trafikkulykke på Gullhaug ved Holmestrand lørdag formiddag.

Ytterligere fire andre personer ble lettere skadd i det kraftige sammenstøtet, og er under behandling ved Vestfold sentralsykehus.

  • En gutt i slutten av tenåra omkom da mopeden han kjørte havnet utenfor autovernet ved Aure, nord i Nordmøre fylke. Gutten var hardt skadd og ble transportert med helikopter til Regionsykehuset i Trondheim.

Livet sto ikke til å redde, og gutten ble erklært død klokka 12.45, melder vaktsjef Magne Fredriksen ved Kristiansund politidistrikt.

<B>DRAMA:</B> Hjelpemannskaper jobber for å få de skadde ut av bilene etter ulykken like nord for Sarpsborg i går ettermiddag.
Hele Norges coronakart