Såpeglatte veier i øst og sør

Store lokale variasjoner. Vekselvis vått og tørt mellom svenskegrensa og Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Væromslaget i dag skaper såpeglatte veier og livsfarlige kjørehold. Ved Sarpsborg har E6 vært stengt i begge retninger i formiddag etter en dødsulykke - personbil mot vogntog.

Den beste julegaven til alle dine kjære - bruk ti minutter lengre tid bak rattet slik at du og passasjerene kommer fram til julefeiringen i kveld.

Her finner du forholdene  på den strekningen du skal kjøre i ettermiddag.

Kuldeperioden over

- Den stabile kuldeperioden over Sør-Norge er definitvt over for denne gangen. Og møtet mellom kaldlufta som ligger der og varmluft fra sjøen skaper store variasjoner i føreforholdene, sier statsmetereolog Knut Restad ved Metereologisk institutt til Dagbladet.no.

Varmest i landet i morges var Tafjord i Møre og Romsdal med +11 og Skibotn og Sørkjosen i Troms med +10. I den andre enden av skalaen: Lillehammer -11 og Nesbyen i Hallingdal -15.

Topografi og vindretning

- To forhold avgjør i hovedsak hva som skjer i møte mellom den kalde og varme lufta. Det er vindretningen og topografien. I Drammen var det -5 midt på dagen i dag, mens de fleste andre målepunkter på begge sider av den «utvidede» Oslofjorden - fra svenskegrensa til Kristiansand - har plussgrader. Temperaturen i kjørebanen vil likevel variere veldig, sier statsmeterolog Restad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer