Såpeglatte veier på Østlandet skaper kaos: Buss med barn har veltet, og en bil har havnet i vannet

Vogntog veltet på E6 og bil havnet i fjorden i Sandviksbukta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SISTE: - En skolebuss med 40 skolebarn er veltet i Revetal utenfor Tønsberg. Ingen er skadet, opplyser operasjonsentralen ved politiet i Vestfold til Dagbladet.

Politiet meldte om ulykken på Twitter rundt kl 08.30.

«Buss har veltet. Nødetatene er på vei til stedet. Det er mange barn i bussen», skriver politiet.

I morgentimene krasjet også en melkebil inn i en gymsal og skole på Åskollen i Drammen, skriver Drammens Tidende.

- Han sklei ned bakken i stor fart, over en rundkjøring, inn i et sykkelstativ og traff gymsalen. Deretter sklei han videre inn i selve skolebygget, forteller rektor Lars Christian Gjøsæther til avisa.

Ingen personer kom til skade i kollisjonen, men både gymsalen, skolen og lastebilen ble påført materielle skader.

Folk setter fra seg biler Også i Asker og Bærum er det meldt om flere ulykker.

- Vi har fått fått flere telefoner fra folk, enkelte tør ikke kjøre videre og setter fra seg bilen, sier Magne Olsvoll operasjonsleder ved Asker og Bærum politidistrikt, til Dagbladet.

Operasjonssentralen melder på Twitter at det er stor pågang fra publikum.

«Flere telefoner om svært glatte veier. Kullebunnveien i Asker og Konvallveien i Bærum. Folk setter fra seg bilene og går.»

En bil har sklidd av veien og havnet i sjøen, innerst i Sandviksbukta. Føreren var alene, og kom seg uskadet ut av bilen før den havnet i sjøen.

Olsvoll forteller at de i tillegg til ulykkene har fått flere tips om avkjøringer og biler som har bulket.

- Det regnet for en time siden, og når det regnet fryser på bakken, så blir det veldig glatt.

Advarer om glatte veier Tidlig tirsdag morgen advarte politiet i Oslo om svært vanskelige kjøreforhold flere steder i Oslo-området. Det samme har flere andre politidistrikt på Østlandet gjort.

GLATTE VEIER: Tidlig tirsdag morgen advarte politiet i Oslo om svært vanskelige kjøreforhold flere steder i Oslo-området. Det samme har flere andre politidistrikt på Østlandet gjort. Bildet er tatt på E6, hvor Dagbladets fotograf har brukt 2,5 time fra Lørenskog til Skedsmokorset. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GLATTE VEIER: Tidlig tirsdag morgen advarte politiet i Oslo om svært vanskelige kjøreforhold flere steder i Oslo-området. Det samme har flere andre politidistrikt på Østlandet gjort. Bildet er tatt på E6, hvor Dagbladets fotograf har brukt 2,5 time fra Lørenskog til Skedsmokorset. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Vær oppmerksom på lokalt vanskelige kjøreforhold på Østlandet pga regn som fryser på bakken, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

Vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan bekrefter overfor Dagbladet at det vil være glatt på veiene i morgentimene.

- Det har kommet nedbør som regn de siste timene, men bakken er veldig kald. Regnet har da frosset, og det gir is flere steder, sier han.

Han forteller videre at temperaturen er ventet å stige slik at kjøreforholdene blir bedre, men han kan ikke si noe om hvor lang tid det vil ta. Det vil dessuten være store lokale variasjoner.

- Vi oppfordrer også folk til å være forsiktige og å ta det med ro, sier han.

Vogntog sperrer E6 Dagbladet har mottat tips om at det er flere biler som sliter med å holde seg rett på veien på E6 sørgående i morgentimene, og ved Grankrysset i Akershus er nå E6 stengt i begge retninger etter at et vogntog står på tvers og sperrer veien.

«E6 Berger/ Frogner er totalt sperret i begge felt pga. vogntog som har veltet. Bilbegrer og strøbil på vei, vil være på stedet ca. 0550», skrev Romerike politidistrikt på Twitter rundt 05.30 i dag tidlig.

Bergingsbil og strøbil var ventet til stedet litt før klokken 6, og ett av kjørefeltene i sydgående retning skal nå være åpnet.

En time seinere kom det ny oppdatering om en ulykke på Fylkesvei 22:

«Fv.22 Fet - Nerdrum, flere biler har kjørt av veien og i hverandre. Store trafikale problemer. Svært glatt!», skrev politiet på Romerike.

Politiet i Oslo, Akershus, Buskerud og Vestfold melder alle nå om flere trafikkulykker.

STENGT: E6 er stengt etter at et vogntog veltet ved Grankrysset i Akershus. Underkjølt regn fører til trafikkvansker over store deler av Østlandet tirsdag morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STENGT: E6 er stengt etter at et vogntog veltet ved Grankrysset i Akershus. Underkjølt regn fører til trafikkvansker over store deler av Østlandet tirsdag morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer