Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Såpeglatte veier skaper ulykkesmorgen

Underkjølt nedbør har ført til såpeglatte veier og flere ulykker på Østlandet tirsdag morgen.

EKSTREMT GLATT: Et vogntog fikk problemer på E6 og veien er sperret ved Vestby i Akerhus. Video: Nyhetstips.no Vis mer

- Må du virkelig ut å kjøre i dag? Om ikke, så råder vi alle til å la bilen stå, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Det har fra og med tirsdag morgen vært varslet svært vanskelige kjøreforhold i nesten hele landet. Meteorologisk institutt har blant annet sendt ut gult farevarsel.

- Bakken er fremdeles kald, og regnet vil fryse når det treffer veiene, sa vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Charalampos Sarchosidis, til Dagbladet mandag.

Vogntog på tvers av E6

På E6 ved Vestby i Akershus sakset et vogntog og havnet på tvers over veien. Semitraileren tok med seg en lyktestolpe før den stanset. Politiet meldte i 09.00-tiden at veien blir stengt over noe tid.

I trafikkaoset på stedet kjørte en bil inn i en putebil som demper trafikken i sørgående felt. Follotunnelen ble også stengt i retning Oslo grunnet ulykken. Det er skiltet omkjøring via fylkesvei 151.

KJØRTE INN I PUTEBIL: En bil har kjørt inn i en putebil som demper trafikken etter en ulykke med en trailer som fikk sladd på E6, og gikk rundt. Foto: Nyhetstips.no / NTB scanpix
KJØRTE INN I PUTEBIL: En bil har kjørt inn i en putebil som demper trafikken etter en ulykke med en trailer som fikk sladd på E6, og gikk rundt. Foto: Nyhetstips.no / NTB scanpix Vis mer
  • Glatt eller vanskelig føre der du er? Send tips eller bilder til 2400@db.no.

Kolliderte med buss

På Ringshaugstranda ved Tønsberg kolliderte en personbil med en buss. Veien ble helt stengt på ulykkesstedet. En mann i 30-åra ble lettere skadd og kjørt til legevakt. Politiet etterforsker kollisjonen.

E134 ved Strømsåstunnelen ble stengt grunnet en trafikkulykke mellom to biler. Bilene var fjernet etter en halv times tid og politiet melder at veien vil bli åpnet for alminnelig ferdsel i løpet av kort tid.

«Meget glatt» på Sørlandet

Også på Sørlandet har det vært utfordrende kjøreforhold tirsdag morgen.

Politiet i Agder fikk klokka 06.27 melding om at flere biler sto fast på fylkesvei 478 ved Kuliavegen grunnet «meget glatt» veibane. Det var ikke meldt om personskade.

Like etter, klokka 06.40, meldte samme politidistriktet om at et vogntog hadde veltet på fylkesvei 42 ved Vegusdal. Det ble heller ikke meldt om personskade her.

Seinere på dagen kolliderte imidlertid en varebil med en strøbil, som havnet av veien. En bilberger ble rekvirert stedet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media