FARLIG:  Underkjøt regn sørger for at veiene i deler av Hedmark og Oppland er svært glatte. Statens vegvesen advarer og ber bilister være vaktsomme på veiene. Illustrasjonsfoto: Knut Moberg / Dagbladet
FARLIG: Underkjøt regn sørger for at veiene i deler av Hedmark og Oppland er svært glatte. Statens vegvesen advarer og ber bilister være vaktsomme på veiene. Illustrasjonsfoto: Knut Moberg / DagbladetVis mer

Såpeglatte veier

Statens vegvesen advarer mot å bruke bilen i Hedmark og Oppland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Underkjølt regn har ført til svært glatte veier i deler av Hedmark og Oppland, og Statens vegvesen oppfordrer bilister til å la bilene stå hjemme.

- Underkjølt regn skaper i kveld store problemer for trafikken i deler av Hedmark og Oppland. Statens vegvesen oppfordrer bilister om å være vaktsomme og kjøre særs forsiktig. De som ikke må ut på veiene, anmodes om å la bilen stå i ro, skriver Statens vegvesen i en pressemelding lørdag kveld.

Eirik Fredriksen, trafikkoperatør hos Statens vegvesen, sier til VG Nett at veivesenet har fått rapporter om flere utforkjøringer lørdag kveld. Det er imidlertid ikke snakk om alvorlige tilfeller.

Han sier videre at alt disponibelt mannskap er på veien for å strø, men at det er vanskelig på de glatte veiene.

(NTB)