Såpeopera i milliard- klassen

Såpe-dronning Tove Kvammen Midelfart er Orkla-kongen Jens P. Heyerdahls venninne. Hun har finansgiganten Kjell Inge Røkke som rådgiver. Døtrene Celina og Hermine får råd fra redaktør-millionæren Trygve Hegnar. Også New Yorks eiendomskonge Donald Trump kan gi sin venninne Celina et og annet hett tips

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Din daglige vask har ført søstrene Celina (25) og Hermine (27) Midelfart og stemor Tove Kvammen Midelfart (47) høyt opp på formuelista i Oslo!

Sammen eier de hele Midelfart-imperiet, som har agentur på en mengde hygiene- og kosmetikkartikler.

Norgesrettighetene for kjente merkevare-hus, som giganten Procter & Gamble, har vært gull verdt for Midelfart-jentene.

Per i dag skjer halvparten av alle hårvasker, 40 prosent av hårfargingen og hver tredje tannpuss i Norge med Midelfart-produkter.

Da er det kanskje ikke vanskelig å forstå hvorfor det går såpass glatt for familien.

Mamma leder

Det er Tove Kvammen Midelfart som foreløpig er i teten av de tre. Hennes formue er nå, ifølge Oslo-likningen, på vel 81 millioner kroner. Tolv plasseringer under henne finner vi Celina med sin formue på 66 millioner kroner.

Hun er stadig observert sammen med New Yorks eiendomskonge Donald Trump, og blir omtalt som «girlfriend». Trump, selveste sjefsjappen i USA på 80-tallet, anslås å være god for rundt 100 milliarder kroner.

Hermine, som er plassert fem plasser under søsteren, må nøye seg med 64 millioner kroner. Midelfart-kvinnene er med disse plasseringene blant de rikeste i Norge.

Hegnar-råd

For to år siden ansatte derfor begge Midelfart-døtrene Kapital-redaktør Trygve Hegnar for å holde styr på millionarven (540 millioner) etter jentenes far, kosmetikk-kongen Finn Erik Midelfart. Hegnar var en av Midelfarts nærmeste venner.

Etter hans død gikk Hegnar inn i Celina og Hermines nye selskaper som en av tre styremedlemmer. Denne jobben gjør han gratis for dem.

Redaktøren av Kapital og Finansavisen skulle for øvrig ikke ha for store problemer med å gi gode råd til kosmetikk-prinsessene. Sin egen formue på 1,2 milliarder kroner skjøtter han fortsatt overbevisende.

Røkke-råd

Tove Kvammen Midelfart har beholdt familiens venn og faste finansielle rådgiver, Kjell Inge Røkke.

Han er også på formuestoppen blant nordmenn, med sine to milliarder kroner, men skatter ikke her.

I fjor fikk for øvrig multimillionærenken bred medieomtale da hun kjøpte «Røkke-øya» i Oslo-fjorden. Den antatte verdien på øya var 22 millioner, men Røkke solgte den for «venne-prisen» 14,57 millioner kroner.

Såpevenn

Men såpeoperaen stopper ikke der. Tove Kvammen Midelfart er venninnen til såpe-prinsen Jens P. Heyerdahl. Som Orkla-boss kontrollerer han vaskemiddelgiganten Lilleborg. På Oslo-likningen befinner han seg rundt hundre plasseringer under sin venninne, men altså fortsatt på formuetoppen, med 28,2 millioner. Inntekten hans var på beskjedne 3,75 millioner.

Kosmetikk-arvingene Celina og Hermine Midelfart er blant Norges rikeste kvinner. Her sammen med redaktør-millionæren Trygve Hegnar.