Andrew Tate

Sår tvil om anklagene: - Unge og dumme

Mens rumensk politi etterforsker Andrew Tate for menneskehandel, røper Bogdan Stancu overfor BBC detaljer fra hverdagen som sikkerhetssjef for det kontroversielle internettfenomenet.

UNDER ETTERFORSKNING: Andrew Tate og broren Tristan Tate, her avbildet utenfor en domstol i Bucuresti i Romania forrige uke. FOOT: Inquam Photos / George Calin via REUTERS
UNDER ETTERFORSKNING: Andrew Tate og broren Tristan Tate, her avbildet utenfor en domstol i Bucuresti i Romania forrige uke. FOOT: Inquam Photos / George Calin via REUTERS Vis mer
Publisert

Det er foreløpig ikke tatt ut tiltale mot Tate og broren Tristan, som er varetektsfengslet i 30 dager for mistanker om menneskehandel og seksuallovbrudd.

Pågripelsen av Tate på tampen av fjoråret, og den angivelige linken til pizzaesken som var ment for å håne Greta Thunberg, fikk bred omtale i pressen verden over.

Nå er det Tates sikkerhetssjef, Bogdan Stancu, som skaper overskrifter gjennom et eksklusivt intervju med BBC. Han går langt i å anklage de fornærmede kvinnene i saken for falske forklaringer.

- Noen av dem misforsto og trodde han kom til å gifte seg med dem. Da de innså hvordan ting hang sammen var det lett å forvandle en venn til fiende, og levere en anmeldelse til politiet, sier Stancu ifølge kanalen.

Alle yngre enn 25

Rumenske myndigheter mistenker Tate for å ha lokket rumenske kvinner med løfter om seriøse forhold eller ekteskap, for deretter å ha tvunget eller manipulert dem til å jobbe for ham som modeller eller på en videochat-tjeneste for voksne.

Samtlige av kvinnene i Tate-villaen var yngre enn 25 år, ifølge sikkerhetssjefen.

- De var unge og dumme, sier han i BBC-intervjuet.

Stancu forteller også at han ved enkelte anledninger ble bedt om fysisk å fjerne kvinner fra villaen fordi de var for fulle eller skapte problemer.

Samtidig som han «ikke tviler på Tate», understreker han ifølge kanalen at han mener brødrene må sone sin straff dersom de blir funnet skyldige.

ANKOMMER RETTEN: Andrew Tate ble pågrepet for organisert kriminalitet og seksuallovbrudd 29. desember. Vis mer

- Følte meg aldri truet

Seks kvinner har status som fornærmet i saken, ifølge BBC.

To av dem har imidlertid gått ut offentlig og avvist at de noensinne har blitt dårlig behandlet av Tate-brødrene, skriver kanalen.

- Jeg følte meg aldri truet. I så fall hadde jeg ikke vært dum nok til å bli i det huset, sier en kvinne BBC har identifisert som Beatrice i et TV-innslag med den rumenske kanalen Antena 1.

Rumenske myndigheter sa søndag at de gjennom har beslaglagt verdier for nær 40 millioner kroner, etter å ha ransaket syv eiendommer.

På lista står luksusbiler og -klokker, samt varierende mengder kontanter i ulik valuta, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Tate-brødrene forsøkte for ei uke siden å få opphevet varetektsfengslingen, men en domstol avviste kravet.

STORE FUNN: Politiet har frigjort denne videoen som viser store mengder våpen og kontanter som de fant i hjemmet til influenser Andrew Tate. Video: Twitter/ Det Rumenske politiet. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

- Alt sosiale medier liker

Andrew Tate har blitt kalt «Kongen av giftige menn» på bakgrunn av uttalelser som at kvinnelige overgrepsofre må ta en del av skylden dersom de blir voldtatt.

Han flyttet til Bucurest i 2017, blant annet med forklaringen at han ville unnslippe «MeToo-æraen».

I fjor sommer ble 36-åringen utestengt fra en rekke sosiale medier etter åha brutt med selskapenes retningslinjer for hatefulle ytringer.

- Tate er alt sosiale medier liker: Glamour, luksus, solbriller inne, bar overkropp, han er selvsikker og framoverlent. Derfor når han gjennom på SoMe-skjermen. Og til slutt er det selve budskapet, som er oppsiktsvekkende, og appellerer helt reelt, sa sosiolog Linn Stalsberg til Dagbladet i august.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer