Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sår tvil om antall førskolelærere

Norsk Lærerlag sår tvil om at det i løpet av få år vil være utdannet et tilstrekkelig antall førskolelærere. For tredje år på rad er det en drastisk nedgang i søkere til førskoleutdanningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall fra Samordna opptak viser at det for tredje år på rad er en drastisk nedgang i søkertallene til førskolelærerutdanningen. I år er nedgangen på 27 prosent, mens det fra 1996 til 1998 var hele 50 prosent.

I Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementets nylig fremlagte stortingsmelding om behovet for høyt utdannet arbeidskraft, slås det fast at det i løpet av få år vil være utdannet et tilstrekkelig antall førskolelærere. Departementet foreslår derfor å redusere kapasiteten i utdanningen.

Norsk Lærerlag mener at de fleste forutsetninger som ligger til grunn for en slik konklusjon kan trekkes i tvil. Laget mener at departementet ikke har tatt hensyn til rekrutteringsproblemene til yrket, noe tall fra Samordna opptak viser.

- Det er ingen vurderinger av flukt fra barnehagen og at flere utdanningsinstitusjoner melder at mange avgangsstudenter ved førskolelærerutdanningen uttaler at de ikke vil søke arbeid i barnehagen, heter det i en uttalelse fra Norsk Lærerlag.

(NTB)