Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sår tvil om Diana og Dodis ulykke

Politimann sier Mohammed al-Fayed gjorde rett i å stille spørsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lord Stevens, tidligere sjef for Londons Metropolitan Police, innrømmer i et intervju fredag at det kan ha vært noe muffens rundt prinsesse Diana og kjæresten Dodi al Fayeds dødsfall i 1997. De to og deres sjåfør omkom da bilen de satt i krasjet inne i en tunnel i Paris.

– Utredningen etter prinsesse Dianas død ble mye mer sammensatt enn noen av oss hadde trodd, sier etterforskningslederen på britisk fjernsyn.

- Mistanken er berettiget

Lord Stevens er svært vag, men sier blant annet at Dodis far, Mohammed al Fayed, gjorde rett i å stille spørsmål ved bilulykkens årsak. Al Fayed har hele tiden hevdet at bilulykken var en sammensvergelse for å ta livet av Diana og Dodi, satt i scene av prins Philip, hertugen av Edinburgh, utført av etterretningsagenter.

– Herr Fayed var i sin fulle rett da han luftet noen av disse mistankene, sier Stevens, uten å gå i detalj om hvilke av mistankene det gjelder.

– Vi forfølger påstandene og det er en mye mer komplisert prosess enn vi hadde forestilt oss.

Bekymring i England

En fransk dommer slo i 1999 fast at det hele var en ulykke. Etterforskningen konkluderte med at sjåføren var alkoholpåvirket og kjørte for fort.

 DØDE I 1997: Prinsesse Diana og kjæresten Dodi al-Fayed. Foto: EPA/ SCANPIX
DØDE I 1997: Prinsesse Diana og kjæresten Dodi al-Fayed. Foto: EPA/ SCANPIX Vis mer

Til tross for dette satte britene i gang sin egen etterforskning. Rettsmedisiner Michael Burgess syns det var påfallende at så mange konspirasjonsteorier dukket opp i kjølvannet av ulykken. Lord Stevens gikk av som politisjef for å lede etterforskningen.

– Jeg tror folk vil ha en grundig gransking der vi lar bevisene lede oss, slik at vi kan finne svar på noen av de mange spørsmålene som blir stilt nasjonale media og i resten av verden, sier Stevens.

Lord Stevens har blant annet snakket med kronprins Charles om omstendighetene rundt hans tidligere kones død. (ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!