Ukraina-krigen

Sår tvil om Putin lever

Zelenskyj med sjokkpåstand.

TALTE: President Zelenskyj talte under «den ukrainske frokosten» i Davos i dag. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB
TALTE: President Zelenskyj talte under «den ukrainske frokosten» i Davos i dag. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte under den såkalte ukrainske frokosten under Verdens økonomiske forum i dag. Han benyttet anledningen til å så tvil om motpart Vladimir Putin i det hele tatt fremdeles lever:

- I dag er jeg ikke helt sikker på hvem jeg skal snakke med, og om hva. Jeg er ikke sikker på at Russlands president - som av og til opptrer på green screen [dvs. foran utskiftbar bakgrunn] - er det heller. Jeg er ikke helt sikker på at han lever, om han tar beslutninger, eller hvem som tar beslutninger der. Hva slags krets av folk? Jeg har ikke noen slik informasjon, sa presidenten ifølge Ukrainske Pravda.

Putins talsmann Dmitrij Peskov parerer, ifølge kanalen RBKs Telegram-konto:

- Om uttalelsene til Volodymyr Zelenskyj, som ikke vet om «Putin er i live»: Det er tydelig at Zelenskyj foretrekker at verken Russland eller Putin eksisterer. Jo før han forstår hva Russland er og blir, desto bedre for et land som Ukraina, sier Peskov.

Helt siden krigens start for snart et år siden har det versert rykter om at den russiske presidenten er alvorlig syk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer