Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sår tvil om Shannon forsvant ufrivillig

Fortsatt mange spørsmål rundt niåringens forsvinning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet):  Fredag ble Shannon Matthews (9) gjenfunnet i en sengeskuff etter å ha vært savnet i 24 dager. Mick Donovan, en slektning av Shannons stefar er arrestert og siktet for kidnappingen, men detaljene som lekker ut fra etterforskningen gjør at det reises spørsmål om den 9 år gamle jenta virkelig forsvant ufrivillig.

Naboer av Donovan forteller ifølge Sunday Express at de hadde hørt henne le og spøke med sin angivelige kidnapper.

De forteller også at hun virket rolig da politiet kom og fraktet henne vekk fra leiligheten hvor hun trolig har vært siden hun ble borte.

Mens Shannon var savnet beskyldte deler av familien moren og stefaren for å forsømme henne. Moren Karen Matthews (32) på sin side uttalte at hun trodde noen hun kjente hadde tatt Shannen for å ramme henne selv.

Politiet undersøker nå om flere familiemedlemmer kan være involvert i forsvinningen.

Klarer seg fint

Shannon er tatt hånd om av et kriseteam. Ifølge politiet har skolejenta det etter forholdene greit. Fredag kveld så hun på en DVD og lekte med en kattunge forteller politiet.

- Shannon har hatt en god natts søvn, og hun er nå på vei tilbake mot en normal tilværelse, sier en polititalsmann.

FUNNET I GOD BEHOLD:  Shannon Matthews ble funnet i en sengeskuff ettter å ha vært borte i 24 dager. Foto: AP Photo/Anna Gowthorpe/PA
FUNNET I GOD BEHOLD: Shannon Matthews ble funnet i en sengeskuff ettter å ha vært borte i 24 dager. Foto: AP Photo/Anna Gowthorpe/PA Vis mer

Spesialetterforskere har startet arbeidet med å utspørre jenta for å få klarhet i hva som har skjedd og hvordan hun har hatt det.

Shannons foreldre, mora Karen og stefaren Craig Meehan (22), fikk i går møte jenta, men bare en kort stund.

- Da jeg fikk se Shannon igjen ble jeg fullstendig overveldet. Jeg kunne rett og slett ikke stoppe å gråte. Nå vet jeg at hun er tilbake der hun hører hjemme. I trygge hender, sa moren til britiske medier i går.

En ensom person

Mannen som er arrestert siktet for å ha bortført henne har skiftet navn fra Paul Drake og heter nå Mick Donovan.

Familiemedlemmer beskriver ham som en ensom person.

- Han har alltid oppført seg merkelig overfor barn. Det skjedde noe med ham etter at han mistet kontakten med sine egne barn, sier familievennen Rayen Baynes til avisa The Sun.

Han forteller at han reagerte på at Donovan oppførte seg merkelig overfor Shannon i en begravelse for seks uker siden. Ifølge Baynes skal Donovan ha gitt Shannon mye oppmerksomhet og oppført seg merkelig under sørgehøytida.

Det var imidlertid ingen som hadde konkret mistanke om at han holdt Shannon fanget.

SIKTEDE: Dette bildet er tatt i 1994 og viser Mick Donovan sammen med sin nevø Craig Meehan, som den gang var rundt åtte år gammel. Craig Meehan er i dag 22 år og samboer med Shannons mor, Karen Matthews.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media