Sår tvil om virusets opphav

WHO-ekspertene som har vært i Kina for å granske coronavirusets opprinnelse, antyder at viruset kanskje ikke hadde sitt opphav i Kina.

WUHAN: WHO-eksperter befinner seg i episenteret Wuhan for å undersøke hvordan coronapandemien oppsto. Reporter: Madeleine Liereng. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I midten av januar dro eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) til episenteret Wuhan i Kina for å undersøke hvordan coronapandemien oppsto.

Selv om WHO-ekspertene ikke kan fastslå virusets opphav, er de enige om at viruset trolig spredte seg fra flaggermus til et ukjent pattedyr som deretter smittet mennesket.

Blant WHO-forskere er imidlertid den dominerende hypotesen nå at viruset først dukket opp hos flaggermus enten i Sør-Kina eller i andre land i Sørøst-Asia, hvorpå viruset spredte seg til et annet dyr og videre til mennesker, ifølge danske TV 2.

Forskerne indikerer at pandemien kanskje ikke har sin opprinnelse i Kina i det hele tatt.

Kambodsja og Thailand

Thea Kølsen Fischer, en av forskerne i WHO-teamet i Wuhan, sier følgende til danske TV 2:

- Vi har funnet ut at viruset sannsynligvis opprinnelig stammer fra hestesko-flaggermus. Denne typen flaggermus finnes både i det sørøstlige Kina, men den finnes også i andre land som Kambodsja og Thailand, sier hun.

I løpet av den siste uka har Thailand funnet et virus i hestesko-flaggermus fra huler i landet, som likner på SARS-CoV-2, forteller Fischer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer