Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sara (18) jobber på en av landets beste arbeidsplasser

Sjekk hvor norske ansatte trives best.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er gode tider på arbeidsmarkedet i Norge, med lav ledighet og spådommer om et spenstig lønnsoppgjør. Nå er det arbeidsgiverne som jakter på de ansatte, og ikke omvendt.

En ny, omfattende undersøkelse som ble offentliggjort i dag, gir et hint om hvor du kan få den hyggeligste jobbhverdagen.

De ansatte i 81 norske bedrifter med mer enn 30 000 arbeidstakere til sammen, har gitt arbeidsplassene trivselspoeng. Undersøkelsen skiller mellom store virksomheter med mer enn 250 ansatte og mellomstore virksomheter med mellom 50-250 ansatte.

Flytoget på topp

På topp blant de store bedriftene er det Flytoget som troner. Flytogvert Pieter G. Veeivsitra er ikke overrasket.

- Det er fortjent. Det er veldig hyggelig å jobbe her, sier han til Dagbladet.no. Han skryter av godt arbeidsmiljø og godt samhold blant de ansatte.

Bak topplasseringen ligger det ifølge ledelsen en bevisst satsning på arbeidsmiljøet.

- Vi har brukt mye tid og krefter på de ansatte. Nå er vi bare glade, men det kommer ikke gratis. Blant annet har vi en egen HR-avdeling,  selv om vi ikke er den største organisasjonen. Flytoget har også prioritert lederutvikling, fordi lederne sitter i nøkkelposisjoner, og er viktig for miljøet, sier pressetalsmann for Flytoget Sverre Høven.

image: Sara (18) jobber på en av landets beste arbeidsplasser

- Produkt og miljø henger sammen

Høven mener også det er letter å få til et godt arbeidsmiljø, når man har et godt produkt.

- I fjor hadde vi den beste kundeundersøkelsen vi noensinne har hatt, og nå får vi utmerkelsen for arbeidsmiljøet. Disse tingene henger sammen. Når de ansatte er stolte av arbeidsplassen, blir de også mer fornøyd, mener han.

På de neste plassene finner vi it-firmaet Tandberg, og kraftgiganten Statkraft.

Gjør skam på fordommene

Kanskje mer overraskende er fjerdeplassen som i klassen for store selskaper går til restaurantkjeden McDonalds.

- Dette har vi jobbet for i mange år. Vi har fått et ufortjent rykte som en dårlig arbeidsplass, så vi synes det er fint at det kommer fram at det ikke er fortjent, sier kommunikasjonsdirektør Margaret Brusletto til Dagbladet.no.

- Det er viktig å satse på medarbeiderne. Vi har mange unge ansatte. De fleste av de som jobber hos oss er mellom 16-25 år, og for mange er det deres første arbeidsplass. Da betyr det ekstra mye at de blir tatt vare på, sier Brusletto,

Tre strake til Microsoft  

Blant de mellomstore bedriftene topper den norske avdelingen av Microsoft kåringen for tredje året på rad.

- Dette illustrerer hvor målbevisst og systematisk store globale organisasjoner jobber med utvikling og forbedring av arbeidsmiljø. De har en styrke, vilje og engasjement som setter ambisjonsnivået, men samtidig handler det om å være lokalt forankret og å ta det beste fra begge verdener, skriver analyseinstituttet Great Place to Work Institute i kåringen.

Microsoft etterfølges av nok et it-selskap, Kantega, og Finn.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media