Mistenkt Karmøy-inntrenger siktet:

Sara (18): - Sjokket var stort

En mann er siktet for å ha tatt seg inn i familiehjemmet til Sara Aase Hvalrygg (18) på Karmøy. Nå håper 18-åringen hun kan klare å legge saken bak seg.

INNTRENGER: Natt til mandag våknet 18 år gamle Sara Aase Hvalryg brått til et mareritt. I døråpninga til rommet hennes sto en mann. Video: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mandagsnatt i fjor høst våknet 18 år gamle Sara Aase Hvalrygg fra Karmøy i Rogaland til at en person sto utenfor soverommet hennes.

Da familien dagen etter sjekket overvåkningskameraet som henger utenfor døra, kunne de se en maskert person som gikk inn og ut av rommet hennes flere ganger.

Nå er en mann i 20-åra siktet i saken.

- Jeg håper jeg endelig kan klare å få litt ro inni meg, samtidig håper jeg alle rundt meg og i lokalsamfunnet kan få det samme, skriver 18-åringen i en SMS til Dagbladet.

Hendelsen i september satt et støkk i familien.

De anmeldte saken til politiet, som til tross for mange tips først ikke klarte å avdekke vedkommendes identitet.

I underkant av to måneder seinere oppdaget Hvalryggs familie at en person var observert på kameraovervåkning utenfor huset i løpet av natta.

REDD: Sara Aase Hvalrygg har tidligere fortalt til Dagbladet at hun ikke har følt seg trygg hjemme etter hendelsen. Foto: Privat
REDD: Sara Aase Hvalrygg har tidligere fortalt til Dagbladet at hun ikke har følt seg trygg hjemme etter hendelsen. Foto: Privat Vis mer

Pågrepet på natta

Politiet mottok deretter flere meldinger om liknende hendelser, men flere av sakene ble henlagt på grunn av manglende opplysninger om gjerningsperson.

De iverksatte økt patruljering i noen av områdene. Natt til 28. mai ble en patrulje oppmerksom på en mann i 20-åra som oppholdt seg i nærheten av ett av husene hvor det tidligere var rapportert om at uvedkommende hadde tatt seg inn i boligen og på eiendommen.

Mannen, som passet til beskrivelsene av aktuell gjerningsperson, ble pågrepet og arrestert.

- I avhør har mannen forklart at han var ute og gikk tur da han ble pågrepet av politiet, og har ikke erkjent straffskyld, sier politiadvokat John Olav Thorbjørnsen i en pressemelding.

Mannens forsvarer, Erik Lea, er kortfattet i sin kommentar om saken til Dagbladet.

- Min eneste kommentar er at vi har sittet i avhør i cirka fire timer i dag og at planen er å fortsette en annen dag.

- Ubehagelig

Hvalrygg sier at hun den siste tiden har hatt god kontakt med politiet, og fått oppdateringer om framgangen i saken.

- Sjokket var stort, og ubehagelig, spesielt da det viste seg at jeg kjente godt til hvem denne personen er, sier 18-åringen.

- Jeg er veldig takknemlig for at politiet har jobbet godt og kommet fram til en de velger å pågripe, skriver hun videre.

Nytt avhør

Til Dagbladet forteller Thorbjørnsen at den siktede mannen sitter i nytt avhør i dag.

Han understreker samtidig at politiet er tidlig i etterforskningen.

- Nå arbeider vi med å gjennomgå og analysere materiale fra den siktede mannens mobiltelefon. Det er et stykke igjen før vi kan få svar på hva som faktisk har skjedd, sier politiadvokaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer